«Φρέναρε» ο Dow Jones μετά από έξι μέρες

«Φρέναρε» ο Dow Jones μετά από έξι μέρες

Συνεχίστηκε και σήμερα το νέο κερδοφόρο σερί για τον Nasdaq που έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά, σε μια συνεδρίαση που Dow Jones και S&P 500 έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές επέστρεψε η αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών για την επανάκαμψη της Οικονομίας μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Οι σημερινές απώλειες των δύο βασικών δεικτών αποδίδονται στο sell-off που προχώρησαν οι επενδυτές για να κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη τους από το ράλι των προηγούμενων ημερών. Υπενθυμίζεται ότι ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη για έξι ημέρες ενώ και ο S&P 500 βρέθηκε σε θετικό έδαφος για το 2020.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε  απώλειες 300 μονάδων ή 1,09% και διαμορφώθηκε στις 27.272 μονάδες βάζοντας τέλος στο κερδοφόρο σερί των έξι ημερών ενώ απώλειες 0,78%  κατέγραψε και ο S&P 500 που έκλεισε  στις 3.207 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κέρδισε 0,29%  κλείνοντας στις 2.953 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η αισιοδοξία μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας ενισχύθηκε κατά 4,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, στο 94,4 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Ένωση Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Macy's κερδίζει 1,99% καθώς η εταιρεία παρά τις ζημιές τριμήνου, ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα που άνοιξαν μετά το lockdown καταγράφουν υψηλές επιδόσεις σε επίπεδο πωλήσεων.

Νωρίτερα, με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες και τους επενδυτές να προχωρούν κυρίως σε κατοχύρωση κερδών, ενώ αναμένουν περισσότερα στοιχεία για να εκτιμήσουν το μέγεθος της ανάκαμψης που θα ακολουθήσει έπειτα από την κρίση του κορονοϊού.