8ος χρόνος, ημέρα 2440η
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Επιφυλακτικότητα και οριακές απώλειες για το χρυσό

Επιφυλακτικότητα και οριακές απώλειες για το χρυσό

Οριακές απώλειες καταγράφει σήμερα ο χρυσός καθώς η άνοδος στην αγορά των αμερικανικών ομολόγων προσέλκυσε τους επενδυτές για την τοποθέτηση των κεφαλαίων της και κατά συνέπεια τους «απομάκρυνε» από το πολύτιμο μέταλλο.

Στο μεταξύ, επενδυτές και αναλυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ ώστε να αξιολογήσουν την κατάσταση στην αμερικανική οικονομία.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές η αβεβαιότητα κρατά επί του παρόντος την τιμή του χρυσού σε ένα εύρος τιμών αλλά η τάση είναι πτωτική από τον Απρίλιο. Προσθέτουν ότι το βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζει είναι ότι δεν προσφέρει ελκυστικές αποδόσεις σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα, η τιμή spot του χρυσού χάνει 0,1% στα 1.851,70 δολάρια ανά ουγγιά και τα futures χρυσού υποχωρούν επίσης 0,1% στα 1.853,90 μονάδες.

Στα άλλα μέταλλα, η τιμή spot για το ασήμι κινείται στα 22,03 δολάρια ανά ουγγιά. ενώ η πλατίνα υποχωρεί κατά 1,2% στα 993,50 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο χάνει 0,4% στα 1.950,16 δολάρια ανά ουγγιά.