Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές μετά το χθεσινό ράλι

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές μετά το χθεσινό ράλι

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισαν την Τρίτη οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, διευρύνοντας τα χθεσινά ισχυρά τους κέρδη καθώς αποκλιμακώθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, υποχωρώντας από τα υψηλά 12μήνου που είχαν καταγράψει την περασμένη εβδομάδα εγείροντας φόβους για υψηλό πληθωρισμό.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 0,19% κλείνοντας στις 413 μονάδες, μετά την άνοδο 1,8% που σημείωσε χτες με ώθηση από τις αποδόσεις του κλάδου ταξιδιών και αναψυχής.

Με μικρή άνοδο 0,19% έκλεισε και ο γερμανικός DAX στις 14.039 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείψσε άνοδο 0,38% στις 6.613 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 που κέρδισε 0,29% στις 5.809 μονάδες,

Αντίθετα, απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες της περιφέρειας, όπου στην Ισπανία ο IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,3%, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,80%.

Στο μεταξύ, στο 0,9% διατηρήθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Επιπλέον, βουτιά 8,7% έκανε ο τζίρος από τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Αρχή Destatis.