'Eλον Μασκ: Η Starlink θα μπεί στο χρηματιστήριο μόνο όταν οι ροές εσόδων καταστούν πιο προβλέψιμες

'Eλον Μασκ: Η Starlink θα μπεί στο χρηματιστήριο μόνο όταν οι ροές εσόδων καταστούν πιο προβλέψιμες

Ο ιδρυτής της Tesla  Έλον Μασκ διευκρίνισε ότι η Starlink η οποία αυτή την στιγμή λειτουργεί υπό την ομπρέλα της SpaceX  θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο μόνο όταν οι ροές εσόδων καταστούν πιο προβλέψιμες.

«Το να εισαχθούμε στο Χρηματιστήριο νωρίτερα απ’ ό,τι πρέπει, θα ήταν πολύ επίπονο. H ρευστότητα πρέπει να καταστεί πιο προβλέψιμη» έγραψε το βράδυ της Τετάρτης o Αμερικανός δισεκατομμυριούχους, σε ανάρτησή του στο Twitter. 

Η Starlink, η οποία αυτή την στιγμή λειτουργεί υπό την ομπρέλα της SpaceX, δραστηριοποιείται στον τομέα του δορυφορικού ίντερνετ, επιτρέποντας στους χρήστες να «πιάνουν» υψηλές ταχύτητες σύνδεσης.

Μόλις την Τρίτη, η Starlink δήλωσε μέσω εκπροσώπου ότι ελπίζει να προσφέρει παγκόσμια κάλυψη από τον Σεπτέμβριο.«Μέχρι στιγμής έχουμε εκτοξεύσει γύρω στους 1.800 δορυφόρους. Από τη στιγμή που θα φτάσουν στην τελική τους τροχιά, θα μπορούμε να προσφέρουμε παγκόσμια κάλυψη. Αυτό αναμένεται γύρω στον Σεπτέμβριο» δήλωσε η πρόεδρος της Starlink Γκουέιν Σότγουελ μιλώντας σε συνέδριο του ομίλου Macquarie.

«Στη συνέχεια όμως θα πρέπει να λάβουμε ξεχωριστή άδεια από κάθε χώρα για την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας» επισήμανε.

Τον Μάιο, ο Μασκ είχε ανακοινώσει ότι η Starlink είχε δεχτεί μέχρι τότε μισό εκατομμύριο προπαραγγελίες, τις οποίες θα μπορέσει να καλύψει χωρίς σοβαρά τεχνικά προβλήματα.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ ενέκρινε φέτος την ανάπτυξη ορισμένων δορυφόρων της Starlink σε χαμηλότερο ύψος από ό,τι είχε αρχικά σχεδιαστεί,  προκειμένου να προσφέρουν ευρυζωνική πρόσβαση σε περιοχές που δεν καλύπτονται από άλλες υποδομές.

Η Starlink, η οποία σκοπεύει να εκτοξεύσει συνολικά 12.000 δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά, με κόστος γύρω στα 10 δισ. δολάρια, σήμερα προσφέρει την υπηρεσία σε πιλοτική βάση για συνδρομητές σε 11 χώρες, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα.