Εβδομαδιαίες απώλειες 32% για το WTI παρά το 3ήμερο ανοδικό σερί
Πετρέλαιο

Εβδομαδιαίες απώλειες 32% για το WTI παρά το 3ήμερο ανοδικό σερί

Στο πρωτοφανές 32% ανήλθαν οι απώλειες των τιμών του αμερικανικού αργού WTI αυτή την εβδομάδα, καθώς το τριήμερο ανοδικό σερί που ολοκληρώθηκε σήμερα δεν στάθηκε αρκετό για να ενισχύσει περισσότερο τα συμβόλαιά του μετά την ιστορική πτώση της Δευτέρας που το είχε στείλει στα -37,63 δολάρια το βαρέλι.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου του West Texas Intermdiate έκλεισε σήμερα τις συναλλαγές με νέα άνοδο κατά 2.67% ή 44 σεντς δολάρια/βαρέλι και διαμορφώνεται στα 16,94 δολάρια/βαρέλι. Ωστόσο για το σύνολο της εβδομάδας είδε την τιμή του να καγράφει πτώση 32%, τη μεγαλύτερη σε επίπεδο εβδομάδας στην ιστορία.

Αντίστοιχα κέρδη 32 σεντς ή 1,5% σημείωσε και το συμβόλαιο Ιουνίου του ευρωπαϊκού Brent με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 21,65 δολάρια ανά βαρέλι, αλλά για το σύνολο της εβδομάδας οι απώλειές του ανήλθαν στο 23%.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη η τιμή του αμερικανικού αργού κατέγραψε άνοδο κοντά στο 20%.

Σε έκθεση της η UBS έκανε την εκτίμηση πως οι υφιστάμενες πιέσεις στις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες, παρά τη μείωση της παραγωγής που αποφάσισαν τα μέλη του OPEC+, καθώς αυτός ο περιορισμός της παραγωγής δεν θα μπορέσει να ισοσταθμίσει τη μείωση της ζήτησης.

Παράλληλα, τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 15 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 17 Απριλίου στα συνολικά 518,6 εκατ., πολύ κοντά στο ρεκόρ του 2017 με τα 535 εκατ. βαρέλια, καθώς τα αποθέματα εκτιμάται πως θα συνεχίζουν να αυξάνονται.