Διευρύνουν τις απώλειες οι ευρωαγορές - Άνω του 1%

Διευρύνουν τις απώλειες οι ευρωαγορές - Άνω του 1%

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές λαμβάνοντας τη σκυτάλη των αρνητικών επιδόσεων από ΗΠΑ και Ασία που κινήθηκαν επίσης στο κόκκινο. 

Το ράλι στην αγορά ομολόγων αλλά και η αναμονή για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από τη Fed αποτρέπει τους επενδυτές από ριψοκίνδυνες κινήσεις στις τοποθετήσεις των κεφαλαίων τους ενώ παράλληλα προσπαθούν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

Παράλληλα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ρωσία και Ουκρανία που βρίσκονται στα πρόθυρα στρατιωτικής σύρραξης έχουν θορυβήσει τους επενδυτές καθώς μια τέτοια προοπτική θα επηρεάσει τις αγορές με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 1,67% στις 476 μονάδες με τον κλάδο των πρώτων υλών να ηγείται των απωλειών με πτώση 2,9% και όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX χάνει 1,86% και κινείται στις 15.616 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC υποχωρεί κατά 1,65% κινούμενος στις 7.075 μονάδες. 

Στη Βρετανία υποχωρεί κατά 1,06% στις 7.504 μονάδες και ο ιταλικός MIB χάνει 1,66% στις 27.122 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Βρετανία βυθίστηκε στο -19 τον Ιανουάριο από -15 τον Δεκέμβριο που αποτελεί το χειρότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Siemens Gamesa  κάνει βουτιά 15% με την εταιρεία να υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τη χρήση ενώ προβλέπει πιθανές λειτουργικές ζημιές για το 2022.