7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Danaher: Εξαγοράζει την Aldevron έναντι 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Danaher: Εξαγοράζει την Aldevron έναντι 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Shutterstock

Η Danaher Corp. συμφώνησε να αγοράσει την Aldevron έναντι 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, σε ένα «deal» που προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο της μια εταιρεία που παρασκευάζει τα δομικά στοιχεία εμβολίων και άλλων συναφών προϊόντων.

Η Aldevron με έδρα τη Βόρεια Ντακότα, δημιουργεί πλασμιδιακό DNA, mRNA και πρωτεΐνες για έρευνα, κλινικές και εμπορικές εφαρμογές, σύμφωνα με τηνανακοίνωση της Danaher.

Η τεχνολογία MRNA βρίσκεται πίσω από τα επιτυχημένα εμβόλια κορονοϊού από τη συνεργασία της Pfizer Inc.-BioNTech SE και της Moderna Inc., και οι επιστήμονες δοκιμάζουν όλο και περισσότερο την τεχνολογία για χρήση και σε άλλες ασθένειες.

«Αυτή η απόκτηση θα επεκτείνει τις δυνατότητές μας στον σημαντικό τομέα της γονιδιωματικής ιατρικής και θα μας βοηθήσει να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας και την κρίσιμη αποστολή τους να φέρουν πιο σωστές θεραπείες και εμβόλια στην αγορά γρηγορότερα"» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Danaher, Ράινερ Μπλέρ.

Η Danaher είναι μια πολυεθνική εταιρεία με εμπορικά σήματα επώνυμων εταιρειών παγκόσμιας κλάσης στην φαρέτρα της, που κατέχουν ηγετική θέση στον τομέα των βιοεπιστημών, των υγειονομικών υπηρεσιών και των περιβαλλοντικών εφαρμοσμένων λύσεων.