Χρηματιστήριο Αθηνών: Μόνο ο τραπεζικός κλάδος λείπει από την κίνηση...

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μόνο ο τραπεζικός κλάδος λείπει από την κίνηση...

Η εβδομάδα έκλεισε με μικρά κέρδη με διόρθωση στην συνεδρίαση της Παρασκευής συντηρώντας την ζώνη του 890 που είναι και βραχυπρόθεσμη σημαντική στήριξη. O τζίρος συνεχίζει σε χαμηλές πτήσεις με τον τραπεζικό να λείπει από την τάση μιας και είναι ο μόνος κλάδος που ακόμα δεν έχει δώσει αγοραστικό σήμα. 

Ολοκληρωμένη είναι και η ΑΜΚ του Ελλάκτωρα με τους συμμετέχοντες να περιμένουν την εισαγωγή των νέων τίτλων, ενώ ακόμα μία εισαγωγή αυτή της Real Consulting στην αγορά της ENA που έκανε ντεμπούτο με ένα θεαματικό διπλασιασμό αποτίμησης. Έτσι η αγορά περιμένει την εισαγωγή της Ευρωχαρτικής στην κύρια αγορά.  

Οι πυρκαγιές σε όλη την χώρα έχουν βυθίσει σε θλίψη περιμένοντας να περάσει το μαρτύριο με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες. Σίγουρα η κατάσταση έχει επηρεάσει βραχυπρόθεσμα την ψυχολογία στην αγορά αν και στην ιστορία οι  φυσικές καταστροφές επηρεάζουν μόνο βραχυπρόθεσμα την κίνηση μιας αγοράς. 

H πληροφορική συνεχίζει να κλέβει την παράσταση και μέρα με την μέρα να προσελκύει νέους επενδυτές πάνω της βλέποντας τις προοπτικές που έχουν ανοιχτεί για αυτές τα επόμενα χρόνια. Μπορεί η αγορά να κινείται ανοδικά παρόλα αυτά οι όγκοι είναι χαμηλοί με το ενδιαφέρον χαμηλό λόγω και εποχικότητας. 

Τεχνικά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα η αγορά πρέπει να συντηρήσει σε κλείσιμο το 890 αν θέλει να δοκιμάσει και πάλι κίνηση προς το 930 και όχι να κινηθεί προς τις 875 μονάδες χάνοντας το θετικό momentum των τελευταίων 2 εβδομάδων.

Μεγάλο επόμενος στόχος συνεχίζει να είναι η ζώνη των 1.000 μονάδων παρόλα αυτά για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί και η βοήθεια του τραπεζικού που ακόμα παλεύει στο μισό της νέας εκκίνησης του το 2016.

Η ΔΕΗ έδωσε σημάδια ότι μπορεί να δοκιμάσει ένα νέο ανοδικό κύκλο μετά την 5μηνη συσσώρευση ενώ το ΓΕΚ χρειάζεται μία κατοχύρωση του 974 για να πάρει και πάλι τάση. Η ΣΠΕΙΣ έχει σπάσει τα κοντέρ μιας και είναι εν αναμονή για τον διαγωνισμό των ταυτοτήτων. 

Στα στατιστικά μας ο ΓΔ τρέχει με κέρδη 10,44% για το 2021, με τον ftse25 στο +10,90%, τον τραπεζικό στο +5,9% και τον ftsem στο 28,87%. Οι επιλογές μας στο +23,18% υπέρ αποδίδοντας του ΓΔ με 12,74. Από τις επιλογές μας ΣΠΕΙΣ με 91%, η ΕΝΤΕRSOFT με 67%, ο  ΑΒΑΚΑΣ με κέρδη 59%, και την ΚΟΥΕΣ με 42%, την ΕUROBANK με 37% και το ΚΡΙ ΚΡΙ με 34% κέρδη. 

O Αύγουστος φαίνεται ότι θα συνεχίσει να είναι υποτονικός από τζίρο με τους περισσότερους να βρίσκονται σε διακοπές.  Από φθινόπωρο είναι δεδομένο ότι το ενδιαφέρον θα επανέλθει δριμύτερο. Η εβδομαδιαίο ανασκόπηση θα ξεκουραστεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες. 

Χρηματιστήριο Αθηνών

Γενικός Δείκτης εβδομάδα

Γενικός Δείκτης μηνιαίο

FTSE 25 ημερήσιο

FTSE 25 εβδομάδα

Τράπεζες

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Mytilineos

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Eurobank

Alpha Bank

Motor Oil

ΟΠΑΠ

OTE

Lamda

ΔΕΗ

Space

ΕΛΠΕ


ΕΧΑΕ

Viohalco

ENTERSOFT

QUEST

ΚΡΙ ΚΡΙ

Διεθνείς αγορές

Dow Jones

S&P 500

DAX

TESLA

Χρυσός

EUR/USD

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.