7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Χρηματιστήριο: Ανάκτηση των 900 μονάδων με ισχυρό κλείσιμο

Χρηματιστήριο: Ανάκτηση των 900 μονάδων με ισχυρό κλείσιμο

Παρά τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, την εμφανή έλλειψη βραχυπρόθεσμης τάσης και το στενό εύρος διακύμανσης με συνεχείς εναλλαγές προσήμου, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε στο κλείσιμο να κερδίσει ξανά τις 900 μονάδες

Ειδικότερα, με τις αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά, ο Δείκτης έκλεισε στις 900,1 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,33%, με καλή δημοπρασία.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι έλαβαν χώρα πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών ύψους 6,57 εκατ ευρώ στις μετοχές των Eurobank, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ, τα συνολικά 40 εκατ. ευρώ είναι χαμηλός ημερήσιος όγκος, κάτι που αποδυναμώνει κάθε εξαγόμενο συμπέρασμα.

Μάλιστα, συνυπολογίζοντας τις 4 μονάδες εύρος διακύμανσης (+0,31% έως -0,09%) και τις δώδεκα εναλλαγές προσήμου, είναι προφανές ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν προσέθεσε κάποιο νέο δεδομένο, παρά μόνο το γεγονός ότι σημειώθηκε η 14η ανοδική στις τελευταίες 17 συνεδριάσεις.

Έτσι, ο ΓΔ παρέμεινε στην περιοχή των 887 - 905 μονάδων, συντηρώντας ωστόσο ένα θετικό momentum στον δρόμο για τις 924 μονάδες.

Από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οι 15 έκλεισαν ανοδικές, επί συνόλω 66 στις 52 με 48 αμετάβλητες.

Πρωταγωνιστές ήταν η μετοχή της Ελλάκτωρ από πλευράς προσήμου (+5,18%) και της Eurobank από πλευράς συναλλακτικής δραστηριότητας (5 εκατ. ευρώ). Ο όμιλος της Intracom συνέχισε τη θετική του εικόνα υπεραποδίδοντας αισθητά, με την Intracom στο +7,65%, την Intralot στο +4,08% (αμφότερες με νέα υψηλά έτους) και την Intrakat στο +4,57%.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ στήριξε το ταμπλό λόγω στάθμισης με το καλό του κλείσιμο στη δημοπρασία (+1,83%), ενώ από την περιφέρεια ξεχώρισαν οι μετοχές των AS Company (+4.07%) Μαθιός Πυρίμαχα (+7,27%) και Quality and Reliability (3.7%).

Αντίθετα με τη ραστώνη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο DAX30 στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης των blue chips S&P 500 και ο βιομηχανικός Dow Jones 30 καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά, με τις ΗΠΑ να πανηγυρίζουν την επικύρωση του αναπτυξιακού πακέτου «Biden» από τη Γερουσία τους και το εκείθεν κλίμα να συντηρείται θετικό.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.