Carrefour: Μετά την αποτυχημένη συγχώνευση εξετάζει την εκχώρηση διεθνών δραστηριότητων της

Carrefour: Μετά την αποτυχημένη συγχώνευση εξετάζει την εκχώρηση διεθνών δραστηριότητων της

Λίγους μήνες μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για τη συγχώνευσή της με την καναδική Alimentation Couche-Tard, η γαλλική αλυσίδα σουπερμάρκετ Carrefour φέρεται να σχεδιάζει την πώληση θυγατρικών της στην Πολωνία και την Ταϊβάν.

Η Carrefour «ξεκίνησε μια αναθεώρηση σχετικά με την κρίσιμη μάζα των διεθνών θυγατρικών της και την πιθανή συγχώνευση τους ή εκποίηση τους», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας την Πέμπτη, διευκρινίζοντας ότι η αναθεώρηση βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει ληφθεί απόφαση για πωλήσεις.

Η πολωνική αγορά είναι πολύ δύσκολη με έντονο ανταγωνισμό, ειδικά στα γενικά εμπορεύματα, αναφέρει το Bloomberg. «Η ιδέα ότι η Carrefour μπορεί να θέλει να αποχωρήσει από την Πολωνία δεν είναι νέα, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχουν πραγματικοί αγοραστές», έγραψε ο αναλυτής του Kepler Cheuvreux Φαμπιέν Καρόν σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, η γαλλική κυβέρνηση βασιζόμενη στις ρυθμίσεις για τον έλεγχο των ξένων επενδύσεων, που της επιτρέπουν να μπλοκάρει τις διαδικασίες εξαγοράς στον αγροδιατροφικό τομέα, έβαλε τέλος στο deal.

«Η διατροφική ασφάλεια είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρας μας και ως εκ τούτου δεν εγκαταλείπουμε έναν από τους μεγάλους διανομείς της Γαλλίας», δήλωνε τότε ο Υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, προσθέτοντας ότι η «Carrefour είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα της Γαλλίας με κοντά 100.000 υπαλλήλους» και ότι ο όμιλος «αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της διανομής τροφίμων στη χώρα μας».