Βουτιά στα crypto - Χάθηκαν πάνω από 200 δισ. σε μία μέρα

Βουτιά στα crypto - Χάθηκαν πάνω από 200 δισ. σε μία μέρα

Το Bitcoin βρέθηκε κάτω από τα 26.000 δολάρια για πρώτη φορά μέσα σε 16 μήνες, εν μέσω ενός γενικευμένου sell off στην αγορά κρυπτονομισμάτων που έχασε πάνω από 200 δισ. δολάρια σε μία μόνο μέρα.

Η τιμή του bitcoin υποχώρησε στα 25.919,33 δολάρια το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bitstamp, επίπεδα που είχε να δει από τις 26 Δεκεμβρίου 2020. 

Την ίδια στιγμή το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, έφτασε μέχρι και τα 1.719,73 δολάρια και είναι η πρώτη φορά υποχωρεί κάτω από το όριο των 2.000 δολαρίων από τον Ιούλιο του 2021. 

Οι επενδυτές αφήνουν τα κρυπτονομίσματα σε μια εποχή που τα χρηματιστήρια βουλίαζουν από τα υψηλά της πανδημίας, λόγω των φόβων για την άνοδο των τιμών και την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών εκτινάχθηκαν κατά 8,3% τον Απρίλιο, υψηλότερα από ότι ανέμεναν οι αναλυτές και κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει επίσης η κατάρρευση του Terra, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στον λεγόμενο αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό χώρο.