Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street μετά τα νέα ιστορικά υψηλά της Τρίτης

Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street μετά τα νέα ιστορικά υψηλά της Τρίτης

Ήπιες απώλειες καταγράφουν την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής κατοχυρώνοντας τα ισχυρά κέρδη που αποκόμισαν από το ανοδικό ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 21 μονάδες ή 0,08% και βρίσκεται στις 29.802 μονάδες, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος μετα το νέο ρεκόρ της Τρίτης, καταγράφει απώλειες 0,09% και διαμορφώνεται στις 3.659 μονάδες.

Τέλος, απώλειες της τάξης του 0,33% σημειώνει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος υποχωρεί από τα ιστορικά υψηλά της χθεσινής συνεδρίασης και βρίσκεται στις 12.313 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, ακόμα 307.000 θέσεις εργασίας προστέθηκαν στον ιδιωτικό τομέα κατά τον Νοέμβριο, επιβραδύνοντας από την αύξηση των προηγούμενων μηνών, σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση απασχόλησης ADP. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 475.000 νέες θέσεις εργασίας.

Στα χρηματιστηριακά νέα της ημέρας, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και ο Πρόεδρος της FED, Τζερόμ Πάουελ, σε κατάθεση τους προς την Γερουσία την Τρίτη, αναφέρθηκαν στο πλήγμα στην οικονομία από τη νέα αύξηση των κρουσμάτων, προτρέποντας τους νομοθέτες να συμφωνήσουν σε ένα νέο πακέτο στήριξης.

Νωρίτερα την Τετάρτη, οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκριναν το εμβόλιο Pfizer-BioNTech Covid-19 για επείγουσα χρήση, την πρώτη δυτική χώρα που έκανε ένα τέτοιο βήμα, με το πλάνο να ξεκινά τους εμβολιασμούς από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί αργότερα στην έκθεση της Federal Reserve για τις οικονομικές συνθήκες στη χώρα, γνωστή και ως Beige Book.

Απώλειες για το αργό - Ανοδικά ο χρυσός

Τo πετρέλαιο υποχωρεί μετά από την μη αναμενόμενη αύξηση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου αργά την Τρίτη έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για μείωση κατά 2,3 εκατομμυρίων βαρελιών. Τα επίσημα δεδομένα αναμένονται αργότερα σήμερα.

Το συμβόλαιο του αργού υποχωρεί κατά 0,4% στα 44,38 δολάρια το βαρέλι, με το συμβόλαιο του Brent καταγράφει πτώση 0,2% στα 47,19 δολάρια.

Στα υπόλοιπα εμπορεύματα, ο χρυσός γύρισε θετικά και βρίσκεται στο +0,4% στα 1825,90 $/ουγγιά, ενώ το ευρώ διαπραγματεύεται σταθερά πάνω από το 1,2 σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία EUR/USD να βρίσκεται στο στα 1,2052.