Απότομη προσγείωση ή αγοραστική ευκαιρία για τα κρυπτονομίσματα;

Απότομη προσγείωση ή αγοραστική ευκαιρία για τα κρυπτονομίσματα;

Μονομαχίες μεταξύ Δύσης και Κίνας ανακατεύουν την τράπουλα και θα καθορίσουν την τιμή διαπραγμάτευση του Bitcoin, και κατά επέκταση αν θα σταματήσει το ράλι των altcoins.

Αυτή τη στιγμή η μείωση του όγκου συναλλαγών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κυρίως θεσμικοί επενδυτές και έξυπνο χρήμα συμμετέχουν στην διαπραγμάτευση, με τους περισσότερους ιδιώτες επενδυτές να τοποθετούνται στα altcoins.

Πέντε είναι τα ποιοτικά δεδομένα που έχουν σημαντική επίπτωση στην τιμή διαπραγμάτευσης του Bitcoin και θα καθορίσουν εάν οδηγούμαστε σε απότομη προσγείωση ή η πτώση αποτελεί αγοραστική ευκαιρία.

Θεσμικοί Επενδυτές από τις ΗΠΑ

Οι δείκτες που έχουν σημασία είναι εάν η τιμή στο Coinbase διαπραγματεύεται με premium. Το αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που επιλέγουν συνήθως οι θεσμικοί επενδυτές, και το premium επιβεβαιώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Αντίστοιχα, ο αριθμός των κρυπτονομισμάτων που γίνονται ανάληψη από το Coinbase και μεταφέρονται σε cold wallets θεματοφυλάκων δείχνει μακροχρόνιους επενδυτές, άρα τα κρυπτονομίσματα βγαίνουν εκτός της αγοράς.

Οι φάλαινες του Bitcoin

Ως φάλαινες θεωρούμε wallets που έχουν τουλάχιστον 1.000 BTC. Όσο ο αριθμός αυτών αυξάνεται οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι αναμένουν καλύτερη τιμή διαπραγμάτευσης, οπότε δεν πωλούν στα συγκεκριμένα επίπεδα - ειδικά που πλέον το Bitcoin διαπραγματεύεται τουλάχιστον $15.000 κάτω από τα ιστορικά υψηλά των $58.000.

Stablecoins

Τα stablecoins σε κυκλοφορία (minting) είναι σημαντικός παράγοντας για το πώς θα κινηθούν οι αγορές. Η έκδοση νέων stablecoins κρίνεται θετική καθώς οι επενδυτές συγκεντρώνουν με σκοπό να τοποθετηθούν στις αγορές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Miners

Παρακολουθώντας τις συναλλαγές των miners και συγκεκριμένα της αποστολής των νέων BTC σε παραγωγή στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων δημιουργεί πίεση στην τιμή διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με δεδομένα από το CryptoQuant, παρατηρούμε ότι η πτώση στην τιμή διαπραγμάτευσης του BTC συνοδεύεται από ισχυρή έξοδο των miners.

Ωστόσο, έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο πωλήσεων από τις 27 Δεκεμβρίου, βλέπουμε ότι το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, οι miners άρχισαν να συγκεντρώνουν ξανά BTC.

Μένει να δούμε εάν θα υπάρξουν θεσμικοί επενδυτές την ερχόμενη εβδομάδα που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την πτώση και να προσθέσουν το Bitcoin στα αποθεματικά τους. Στον αντίλογο, αυτό το Σαββατοκύριακο εορτάζεται η ημέρα των ερωτευμένων στην Κίνα, οπότε μπορεί να έχουν περιορισμένη κινητικότητα λόγω της ημέρας, ωστόσο δεν θεωρείται πολύ μεγάλο γεγονός έπειτα από τους εορτασμούς δύο εβδομάδων για το κινεζικό νέο έτος.

Σε θέσεις futures η πλειοψηφία κατευθύνεται σε short

Στις θέσεις futures οι επενδυτές έχουν ανοιχτά ελάχιστα πιο υψηλές θέσεις Short, ενώ την προηγούμενη περίοδο παρατηρούσαμε πολύ υψηλότερα ποσοστά στις θέσεις Long, που δείχνει ότι ένα μέρος των επενδυτών προετοιμάζεται για διορθώσεις στην αγορά.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.