Απώλειες στην Wall Street με τα ομόλογα να πιέζουν ξανά

Απώλειες στην Wall Street με τα ομόλογα να πιέζουν ξανά

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται και οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με τις αποδόσεις των ομολόγων να καταγράφουν σήμερα νέα άνοδο ξανά, ενώ τα αδύναμα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στο ιδιωτικό τομέα τον Φεβρουάριο εγείρουν επιπλέον ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, καταβάλει προσπάθειες να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος, εμφανίζοντας εναλλαγές προσήμου γύρω από τις 31.390 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,8% στις 3.840 μονάδες, ενώ σύμφωνα με τη γενικότερη τάση των ημερών ο τεχνολογικά φορτισμένος Nasdaq δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, με απώλειες 1,6% στις 13.143 μονάδες.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία των αποδόσεων των αμερικανικών τίτλων, οι οποίες ενώ έδειχναν να έχουν σταθεροποιηθεί μακριά από τα υψηλά της περασμένης εβδομάδας, σήμερα σημείωσαν νέα άνοδο.

Ειδικότερα, ο δεκαετής τίτλος ανέβηκε εντός της ημέρας κατά περισσότερες από 6 μονάδες βάσης, με την απόδοσή του πλέον στο 1,47% να ξυπνάει ξανά τις ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, αλλά και τις αποτιμήσεις των μετοχών.

Στήριγμα στην αγορά επιχειρούν να δώσουν πάντως οι τίτλοι εταιρειών που είχαν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία και εξαρτώνται από την άρση των περιορισμών, με τις Carnival και Norwegian Cruise Line από το χώρο της κρουαζιέρας να ενισχύονται κόντρα στο κλίμα της ημέρας κατά περίπου 4% η καθεμία, ενώ η American Airlines κερδίζει 2,6%.

Ωστόσο, επιπλέον ανησυχίες προέκυψαν σήμερα από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, που δείχνει να δυσκολεύεται να αποκτήσει αξιόλογη δυναμική, καθώς ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε λιγότερες των εκτιμήσεων νέες θέσεις τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP οι ιδιωτικές επιχειρήσεις της χώρες πρόσθεσαν 117.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, την ώρα που αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν 177.000 και ακόμα παραπάνω, 225.000 νέες θέσεις, σε έρευνα του Dow Jones.

Σημειώνεται πάντως ότι αναθεωρήθηκαν ανοδικά οι αντίστοιχοι αριθμοί για τον Ιανουάριο, με 195.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα έναντι των 174.000 που είχαν αναφερθεί αρχικά.