Απώλειες στη Wall μετά το ανοδικό σερί

Απώλειες στη Wall μετά το ανοδικό σερί

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μια ημέρα μετά το ιστορικό υψηλό του Nasdaq που καταγράφηκε για πρώτη φορά από τις 19 Φεβρουαρίου.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές επέστρεψε η αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών για την επανάκαμψη της Οικονομίας μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Οι σημερινές απώλειες των δεικτών αποδίδονται στο sell-off που προχώρησαν οι επενδυτές για να κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη τους από το ράλι των προηγούμενων ημερών. Υπενθυμίζεται ότι ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη για έξι ημέρες ενώ και ο S&P 500 βρέθηκε σε θετικό έδαφος για το 2020.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 326 μονάδων ή 1,18% και διαμορφώνεται στις 27.246 μονάδες, ενώ απώλειες 1,6%  καταγράφει και ο S&P 500 που βρίσκεται στις 3.198 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χάνει 0,31% στις 9.893 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η αισιοδοξία μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας ενισχύθηκε κατά 4,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, στο 94,4 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Ένωση Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Macy's κερδίζει 1,99% καθώς η εταιρεία παρά τις ζημιές τριμήνου, ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα που άνοιξαν μετά το lockdown καταγράφουν υψηλές επιδόσεις σε επίπεδο πωλήσεων.

Νωρίτερα, με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικο Nikkei να χάννει 0,4%.