Απώλειες μετά τo «άλμα» των κρουσμάτων του κορονοϊού
Wall Street

Απώλειες μετά τo «άλμα» των κρουσμάτων του κορονοϊού

Πτώση καταγράφουν την Πέμπτη οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, καθώς η αλματώδης αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες ενέτεινε ακόμα περισσότερο τις ανησυχίες των επενδυτών, γεγονός που ωθεί τους δείκτες μακριά από τα νέα ιστορικά υψηλά που έπιασαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Αναλυτικότερα, μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 254 θάνατοι ασθενών και περισσότερα από 15.100 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 59.805 στην ασιατική χώρα.

Μόνο στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, προστέθηκαν ακόμα 242 θάνατοι και 14.849 κρούσματα, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων στην επαρχία σε 48.206. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί μέσα σε 24 ώρες από το ξέσπασμά της τον Δεκέμβριο στην επαρχιακή πρωτεύουσα Ουχάν.

Το παραπάνω γεγονός σε συνδυασμό με το ότι οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν σήμερα βρίσκονται σε διαμετρική αντίθεση με αυτούς που είχαν δημοσιοποιηθεί μία ημέρα νωρίτερα, όταν διαπιστωνόταν ο χαμηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων του τελευταίου δεκαπενθήμερου, προκάλεσε νέο κύμα ανησυχίας, οδηγώντας σε μεγάλη πτώση τους ασιατικούς αλλά και τους ευρωπαϊκούς δείκτες των χρηματιστηρίων.

Σε αυτό το κλίμα, οι δείκτες της Wall Street υποχωρούν αρκετά από τα ιστορικά υψηλά που έπιασαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς εντείνονται ακόμα περισσότερο από τις επιπτώσεις της εξάπλωσης της επιδημίας της ιογενούς πνευμονίας στην παγκόσμια οικονομία.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 29.501,99 μονάδες με απώλειες της τάξης του 0,17%. Σε θετικό έδαφος κινείται ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 που καταγράφει οριακά κέρδη 0,06% και βρίσκεται στις 3.381,36 μονάδες.

Τέλος, άνοδο 0,11% καταγράφει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που βρίσκεται στις 9.737,74 μονάδες.

Στο ταμπλό, απώλειες άνω του 0,8% καταγράφουν οι μετοχές των Apple, Nike και Microsoft, ενώ πτώση 5,1% σημειώνει η μετοχή της Cisco Systems.