Άντεξαν οι στηρίξεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Άντεξαν οι στηρίξεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Μέτριοι όγκοι συναλλαγών (45 εκατ. ευρώ) και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει ελαφρές απώλειες της τάξης του 0,48%, κλείνοντας στις 796,73 μονάδες. Κοιτώντας βραχυπρόθεσμα, το κλείσιμο βρήκε τον Δείκτη οριακά στις στηρίξεις του, και το τράβηγμα από το χαμηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδο δίνει μια πινελιά αισιοδοξίας.

Το κλίμα διεθνώς παραμένει άνευρο, με τις χρηματαγορές να στέκονται πέριξ των υψηλών τους επιπέδων, χωρίς ωστόσο να υφίσταται κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οριακό το κλείσιμο και για τη μετοχή της Jumbo (-1,36%), της οποίας η τιμή κινδυνεύει να βρεθεί άμεσα σε τιμές κάτω από τα 13 ευρώ, οπότε και η συμπεριφορά πέριξ των επιπέδων είναι κρίσιμη.

H ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-4,02%) είχε σταματήσει υποδειγματικά στο προ εβδομάδων τιθέμενο στόχο των 8,10 ευρώ, και με τρεις γρήγορες πτωτικές συνεδριάσεις πισωγύρισε στις πρώτες στηρίξεις στο επίπεδο 7,40 ευρώ.

Ο Τραπεζικός (-0,65%) παρέμεινε σταθερός, με την Alpha, λ.χ., να είναι επίσης σε όρια στηρίξεων πέριξ των 0,85 ευρώ, κλείνοντας μέχρι και θετική (+1,43%).

Κακή συμπεριφορά για την Cairomezz (-1,73%) που βρέθηκε πλέον κοντά στη βραχυπρόθεσμη στήριξη των 0,1150.

Οι «μεγάλοι» τίτλοι όπως αυτός του ΟΤΕ (αμεταβλητος), ΟΠΑΠ (+1,18%), Mytilineos (-0,16%), ΕΕΕ (+0,65%) και ΔΕΗ (-0,07%) δεν έδωσαν κάποιο νέο δεδομένο, οπότε τηρείται στάση αναμονής χωρίς να έχει αλλάξει κάτι σημαντικό στην όλη εξίσωση.

Η αγορά ομολόγων επίσης δεν εμφάνισε μεταβλητότητα, και το spread του 10ετούς παραμένει στην περιοχή των 110 μ.β.