7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Αντεπίθεση στο ΧΑ με κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας

Αντεπίθεση στο ΧΑ με κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας

Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από την επαναφορά του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 885 μονάδες και την προς το παρόν αποσόβηση χειρότερων καταστάσεων, σε ένα ήδη επιβαρυμένο κλίμα λόγω της διστακτικότητας στις αγορές των ΗΠΑ.

Το παραπάνω αποκτά μεγαλύτερη αξία με την παρατήρηση της χαμηλής πτήσης της τιμής του Γενικού που προηγήθηκε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα (χαμηλό ημέρας 874,92 με απώλειες 0,67%) και τη μετέπειτα επαναφορά της σε κέρδη άνω του 1% (υψηλό ημέρας στις 890,35 μονάδες, +1,06%), κλείνοντας στις 888,41 (+0,84%).

Η παραπάνω συμπεριφορά οδηγεί σε δύο συμπεράσματα. Αφενός, η αναμενόμενη αύξηση της μεταβλητότητας ήρθε επιβεβαιώνοντας την κρισιμότητα του επιπέδου των 880 μονάδων για τη συνέχιση (ή όχι) της μεσοπρόθεσμης τάσης).

Αφετέρου, τέτοια συμπεριφορά συναντάται ευρέως σε περιοχές όπου οι επενδυτές είχαν προϋπολογίσει την προσέγγισή τους, ώστε να βγαίνουν μαζικές αγορές «μαζεύοντας» στρατηγικά κάποιος επιλεγμένους τίτλους.

Ένας εξ αυτών, όπως έχει αξιολογηθεί πολλές φορές, είναι εκείνος της Alpha, ο οποίος εδώ και καιρό πρωταγωνιστεί ως σηματωρός στο ταμπλό. Πέραν από την εξαιρετική επίδοση, ως γνήσια τραπεζική μετοχή (+100% στο εξάμηνο, +131,34% ετήσια) οι όγκοι συναλλαγών είναι ιδιαίτερα αυξημένοι (σήμερα 22,39 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων πακέτων) και παρέα με τον δεικτοβαρή ΟΤΕ (8,9 εκατ. ευρώ) που «τράβηξε» όλη την αγορά με το +4,19%, ο τζίρος ανήλθε στα 84,4 εκατ. ευρώ.

Προς το παρόν, κρατάμε τη γνήσια όρεξη της αγοράς να μαζέψει τη χθεσινή κακή συνεδρίαση, και να μην αφήσει τις ρευστοποιήσεις να επεκταθούν.

Έχουμε σημειώσει ότι μυρίζει... μπαρούτι, και αναζητούνται αφορμές για έντονο πτωτικό κομμάτι, στη σκιά των πληθωριστικών προσδοκιών, με αποδέκτη την περιοχή των 835 μονάδων.

Από την άλλη, όσο ο Γενικός Δείκτης δεν κατοχυρώνει τις 915-920, θα πρέπει να περιμένουμε με πολύ επιλεκτικές κινήσεις και υπομονή για τη συνέχεια, όποια κι αν είναι αυτή, ώστε να δράσουμε εγκαίρως και με σχέδιο.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.