Απώλειες καθώς ο Λ. Οίκος εξετάζει περιορισμό των κινεζικών επιχειρήσεων στη Wall Street

Απώλειες καθώς ο Λ. Οίκος εξετάζει περιορισμό των κινεζικών επιχειρήσεων στη Wall Street

Πτωτικά κινούνται οι κυριότεροι επιχειρηματικοί δείκτες της Wall Street, καθώς παρά την επανάληψη των εμπορικών διαπραγματεύσεων Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών στα μέσα Οκτωβρίου, η πρόθεση του Λευκού Οίκου να να θέσει όριο στις κινεζικές εταιρείες που διαπραγματεύονται στα αμερικανικά χρηματιστήρια, οδηγεί τη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προσανατολίζονται φέρονται να εξετάζουν τη διαγραφή κάποιων κινεζικών εταιρειών από τις αμερικανικές χρηματαγορές καθώς και να περιορίσουν τη δυνατότητα των κρατικών συνταξιοδοτικών ταμείων να επενδύουν σε κινεζικές επιχειρήσεις, μία ιδέα που μπορεί προς το παρόν να βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο, εντούτοις μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιες αναταράξεις σε περίπτωση που υλοποιηθεί.

Επιπλέον, η αγορά δείχνει να μην επηρεάζεται σημαντικά από τις εξελίξεις στην υπόθεση της έναρξης έρευνας εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με το ερώτημα της καθαίρεσης από το αξίωμά του, με αφορμή κατάθεση μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος κατήγγειλε τις πιέσεις Τραμπ προς τον Ουκρανό πρόεδρο Β. Ζελένσκι για έναρξη έρευνας σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones εμφανίζει απώλειες της τάξης του 0,40% και βρίσκεται στις 26.782,45 μονάδες, ενώ πτωτικά κινείται και ο δείκτης S&P 500, ο οποίος έχει απώλειες 0,74% στις 2.955,44 μονάδες.

Τέλος, απώλειες 1,29% σημειώνει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που βρίσκεται στις 7.927,52 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το CNBC, που επικαλείται αξιωματούχους των ΗΠΑ, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν στην Ουάσινγκτον στις 10 και 11 Οκτωβρίου, είδηση που θεωρείται πως αποκλιμακώνει τις εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη σχετικά με το εμπόριο.