Ανοδικό ράλι 10%, μετά τη χειρότερη ημέρα από το 1991
Πετρέλαιο

Ανοδικό ράλι 10%, μετά τη χειρότερη ημέρα από το 1991

Ανοδικό ράλι 10% καταγράφουν σήμερα οι τιμές του αργού πετρελαίου, έπειτα από τη χθεσινή «βουτιά» του 20%, που οδήγησε το αμερικανικό WTI και το Brent στη χειρότερή τους ημέρα από το 1991.

Το WTI ενισχύεται 10,12% στα 34,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent σημειώνει κέρδη 10,07% στα 37,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ χθες υποχώρησαν κατά 24,59% και 24,1% αντίστοιχα. σε χαμηλά άνω των 4 ετών.

Η ισχυρή πτώση έπειτα από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας η οποία τρομάζει τους επενδυτές καθώς μπορεί να οδηγήσει σε υπερπροσφορά στην αγορά πετρελαίου. 

Την Παρασκευή οι 24 χώρες του ΟΠΕΚ+ συναντήθηκαν στη Βιέννη για να επεκτείνουν τη συμφωνία στήριξης της αγοράς με νέες μειώσεις στην παραγωγή. Στόχος ήταν να αμβλυνθούν οι πιέσεις από την τρομακτική πτώση της ζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Όμως η Ρωσία αρνήθηκε την περαιτέρω μείωση της παραγωγής. Έτσι η τριετής συμφωνία θα λήξει επισήμως στο τέλος Μαρτίου και κάθε χώρα θα μπορεί να παράγει όσο πετρέλαιο θέλει.