Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το πρωί της Παρασκευής με τους επενδυτές να είναι αισιόδοξοι για τις οικονομίες παρά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,35% στις 361,70 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,9% στις 12.479,65 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,75% στις 4.889,10 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,6% στις 6.026,62 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 1,5%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει μικρότερη άνοδο 0,6%.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η BNP Paribas ανακοίνωσε πτώση κερδών περίπου 7% για το β' τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα αποτελέσματα της γαλλικής τράπεζας πάντως να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι μετοχές του τραπεζικού κολοσσού σημειώνουν άλμα άνω του 5%.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της Nokia, οδηγώντας τον τίτλο της εταιρείας σε ράλι άνω του 10%.

Την επενδυτική προσοχή συγκεντρώνουν και τα στοιχεία που ανακοινώνονται για την πορεία των ευρωπαϊκών οικονομιών το β’ τρίμηνο του έτους όταν η πανδημία ήταν στο αποκορύφωμα της.

Στη Γαλλία, η στατιστική υπηρρσία ανακοίνωσε βουτιά 13,8% για το ΑΕΠ το β’ τρίμηνο, το χειρότερο στην ιστορία αν και καλύτερο των εκτιμήσεων των αναλυτών. Την Πέμπτη, η γερμανική στατιστική υπηρεσία είχε ανακοινώσει συρρίκνωση 10,1% για το γερμανικό ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο. Στην Ισπανία, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι το ΑΕΠ της χώρας βυθίστηκε κατά 18,5% το β’ τρίμηνο.