Ανοδικές τάσεις για το ευρώ στο άνοιγμα της εβδομάδας

Ανοδικές τάσεις για το ευρώ στο άνοιγμα της εβδομάδας

Ο Τραμπ υπέγραψε το στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους πακέτο 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αργά την Κυριακή, αποκαθιστώντας παράλληλα την ενισχυμένη βοήθεια για την ανεργία που έληξε την Κυριακή και εγκρίνοντας 600 $ σε άμεσες πληρωμές σε Αμερικανούς.

Ο απερχόμενος  πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αντιταχθεί στο πακέτο την περασμένη εβδομάδα, απαιτώντας μεγαλύτερους ελέγχους  και μείωση των δαπανών.

Η ξαφνική αυτή αλλαγή ήταν μία ευχάριστη έκπληξη στις αγορές, δημιουργώντας εκ νέου κλίμα αισιοδοξίας, με συνέπεια τον περιορισμό αγοράς δολαρίων ως νόμισμα -καταφύγιο .

Ουδέτερα εξέλαβαν οι αγορές την ανακοίνωση για την αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ των  ΗΠΑ  για το τρίτο τρίμηνο  προς τα πάνω, σε 33,4%, από 33,1%, καθώς παρά τα βελτιωμένα μεγέθη  η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει κάτω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Ενώ  η  συμφωνία Brexit που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα είχε ήδη δώσει τόνους αισιοδοξίας στις αγορές στηρίζοντας και αυτή με τη σειρά της  την ανοδική κίνηση του ενιαίου  ευρωπαϊκού νομίσματος .

Οι συνομιλίες για το Brexit έφτασαν σε οριακό σημείο , αλλά στο τέλος  η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξαν τελικά σε συμφωνία την Πέμπτη , λίγο πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από το μπλοκ στις 31 Δεκεμβρίου . Υπήρχαν φόβοι ότι ενδέχεται να μην επιτευχθεί συμφωνία, η οποία προκάλεσε απώλειες για τη λίρα στις αρχές τις προηγούμενης  εβδομάδας .

Σημαντικά οικονομικά νέα δεν αναμένονται σήμερα , οπότε η ισοτιμία το πιθανότερο είναι να διαπραγματευτεί σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης, εκπλήσσοντας εάν καταφέρει να διασπάσει κάποια από τα σημαντικά επίπεδα στήριξης και αντίστασης .

Πρώτο  επίπεδο αντίστασης παραμένει το 1,2257, ως υψηλό της προηγούμενης εβδομάδος, με επόμενο πιο σημαντικό  το 1,2270, ενώ σημαντικό επίπεδο στήριξης το 1,2130.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.