Ανοδικά το Χρηματιστήριο με ώθηση από τις τράπεζες

Ανοδικά το Χρηματιστήριο με ώθηση από τις τράπεζες

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με την αγορά να κινείται στα επίπεδα των 630 μονάδων και τις τράπεζες να προσφέρουν στήριξη στον Γενικό Δείκτη.

Η προσπάθεια του ΧΑ να αντιδράσει με θετικό τρόπο παρά την ανησυχητική επικαιρότητα σχετικά με τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, δείχνει τις αντοχές της αγοράς, αν και ο τζίρος των τελευταίων ημερών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις γεωπολιτικές εντάσεις με την Τουρκία, καθώς εκτάκτως συγκαλείται την Παρασκευή το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εξετάσει και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραποδίδουν οι μετοχές της Εθνικής, της ΔΕΗ και της Πειραιώς. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 630,31 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,63%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,77 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,50%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,97%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής(+2,15%), της ΔΕΗ (+1,93%), της Πειραιώς (+1,67%), της Σαράντης(+1,61%) και της Motor Oil (+1,53%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (-1,57%), της Coca Cola HBC (-0,75%) και του ΟΤΕ (-0,58%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+1,48%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,35%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,73%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,60%).

Ανοδικά κινούνται 36 μετοχές, 11 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ίλυδα +6,93% και Κλουκίνας- Λάππας +6,73%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Epsilon net-2,27% και Entresoft -1,90%.