Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ την Παρασκευή για τις τουρκικές προκλήσεις

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ την Παρασκευή για τις τουρκικές προκλήσεις

Εκτάκτως συγκαλείται την Παρασκευή το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εξετάσει και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Όπως γνωστοποίησε με μήνυμά του στο twitter o  ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων την Παρασκευή το απόγευμα για να συζητηθούν επείγοντα θέματα και να εξεταστούν η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας, καθώς και οι εξελίξεις στον Λίβανο.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Βιέννη, στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο συνεκλήθη κατόπιν σχετικού ελληνικού αιτήματος προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Δένδιας ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, με θέμα τη εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου, στη Βιέννη, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. 

Διαβάστε ακόμα:

Εκπρόσωπος Ζ. Μπορέλ: Εξετάζουμε νέες κυρώσεις κατά Τουρκίας

Κομισιόν: Πλήρης αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο

Επικοινωνία Δένδια - Χριστοδουλίδη ενόψει του Συμβουλίου των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ