Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για την Τουρκία ζητά η Ελλάδα

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για την Τουρκία ζητά η Ελλάδα

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια είχε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, με αφορμή τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να ζητήσει ο υπουργός Εξωτερικών την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τουρκική παραβατικότητα, μετά την είσοδο του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

O Κυρ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μαξίμου και με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνο Φλώρο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, εντός της οποίας κινείται το τουρκικό σκάφος Oruc Reis.

Σημειώνεται πως σήμερα ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. 

Νωρίτερα, ο Ν. Δένδιας είχε συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανέβασε tweet με φωτογραφία από τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.