Ανοδικά οι ευρωαγορές με ώθηση από την χαλάρωση των lockdown

Ανοδικά οι ευρωαγορές με ώθηση από την χαλάρωση των lockdown

Αέρα αισιοδοξίας φέρνει στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού ανά τον κόσμο και στην Ευρώπη συγκεκριμένα, καθώς σιγά σιγά ανοίγει και πάλι η λειτουργία των επιχειρήσεων που είχαν κλείσει λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,7%, με τις μετοχές ενέργειας να κερδίζουν 4,5% και όλους τους τομείς και τα μεγάλα κέρδη να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Οι ευρωπαϊκές αγορές δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις του κορονοϊού και στην άρση των περιορισμών σε πολλές χώρες της Ευρώπης, παρακολουθώντας παράλληλα τα νέα στοιχεία. Περισσότεροι από 251.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Covid-19 και πάνω από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν νοσήσει, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Στα ευρωπαϊκά ταμπλό, κέρδη 1,65% καταγράφει ο γερμανικός δείκτης DAX που βρίσκεται στις 10.637 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 1,83% και βρίσκεται στις 4.458 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,46% στις 5.837 μονάδες.

Στην περιφέρεια κέρδη 1,18% σημειώνει ο ιταλικός FTSE MIB στις 17.236 μονάδες, όπως και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 που με 1,31% στις 6.760 μονάδες.

Παράλληλα, ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου για πέμπτη διαδοχική ημέρα, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια ικανότητα αποθήκευσης υποχώρησαν πριν ανακοινωθούν τα εβδομαδιαία στοιχεία για τη βιομηχανία, ενώ παράλληλα τα ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν από τα κέρδη που κατέγραψε χτες η Wall Street.