Αμυντική συνεδρίαση στο ΧΑ διατηρώντας την επαφή με τις 900 μονάδες

Αμυντική συνεδρίαση στο ΧΑ διατηρώντας την επαφή με τις 900 μονάδες

Με σταθεροποιητικές τάσεις κινήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τη χθεσινή άτσαλη διόρθωση. Έτσι, ο Γενικός Δείκτης είχε συνεχείς αλλαγές προσήμου καθ’ όλη τη συνεδρίαση, μετά την ανοδική του αντίδραση από την περιοχή στηρίξεων των 890 μονάδων, όπου και απορροφήθηκαν σημαντικές ρευστοποιήσεις, κλείνοντας τελικά ελαφρά αρνητικός στις 894,7 μονάδες (-0,15%).

Οι 33 αλλαγές προσήμου επιβεβαιώνουν την έλλειψη κατεύθυνσης βραχυπρόθεσμα, με την αγορά να μοιάζει μουδιασμένη, καθώς από τη μία αναζητείται κάθε αφορμή για διόρθωση ώστε να επιβεβαιωθούν οι... δύσπιστοι της ανοδικής τάσης, από την άλλη όμως η συμπεριφορά των περισσότερων τίτλων μοιάζει από άλλη εποχή.

Η διάχυση της ρευστότητας επιδρά επικουρικά στη διατήρηση θετικού κλίματος μεσοπρόθεσμα, ενώ η επίμονα καλή ειδησεογραφία είτε σε εγχώριο επίπεδο είτε και σε διεθνές, υποβοηθάει την κατάσταση. Απεναντίας, τουλάχιστον σήμερα, υπήρξε βαρίδι η μετοχή της ΕΤΕ (-4,29%), του Mytilineos (-2,42%) και της Eurobank (-1,45%).

Κάτι που πρέπει να προσεχθεί είναι το επίπεδο 900-902 του Γενικού Δείκτη. Το ταμπλό πρέπει άμεσα να δώσει κίνηση και να κατοχυρώσει το εν λόγω επίπεδο, διότι βραχυπρόθεσμα η αδυναμία αυτή θα διαβαστεί αρνητικά και θα οδηγήσει χαμηλότερα τις αποτιμήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα αναζητήθηκαν εκ νέου οι σημαντικές στηρίξεις πέριξ των 890 μονάδων, τις οποίες ο Γενικός Δείκτης προσέγγισε με το χαμηλό του στις 890,76 (-0,59%), ερχόμενος μάλιστα από το πρωινό +0,65% (901,88 μονάδες).

Το μεγάλο εύρος μεταβλητότητας προήλθε από την αντίστοιχη κίνηση πλήθους τίτλων, και ειδικά δεικτοβαρών. Εξάλλου, η τοπική αδυναμία έχει οδηγήσει πολλές μετοχές σε ελκυστικά επίπεδα, τα οποία προσφέρουν αφενός σημεία για τοποθέτηση, αφετέρου δίδουν ευκαιρία ακόμα και για βραχυπρόθεσμη κατοχύρωση κερδών.

Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό της υγιούς τάσης είναι ότι η αγορά «διαβάζει» σωστά τα οικονομικά αποτελέσματα, με αφορμή την εξαιρετική επίδοση των Πλαστικών Θράκης, απόρροια της επίσης εξαιρετικής εικόνας από τις οικονομικές της καταστάσεις.

Στην ίδια βάση, το Πλαίσιο συνέχισε την ανοδική του κίνηση, έστω και «βαρύ» καθώς η αγορά δικαίωσε τη μετοχή βάσει της προσπάθειας της εταιρίας εν καιρώ πανδημίας. Παρεμπιπτόντως, η μετοχή κατοχύρωσε και την περιοχή του 4 δίδοντας νέο αγοραστικό σήμα για... νέες περιπέτειες.

Τέλος, οι ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ, Jumbo, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Infoquest, Entersoft, Performance και ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ είναι μερικές από τις μετοχές που αξίζουν της προσοχής στα τρέχοντα επίπεδα.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.