7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Άμυνες στο Χρηματιστήριο με στόχο υπέρβαση των 895 μονάδων

Άμυνες στο Χρηματιστήριο με στόχο υπέρβαση των 895 μονάδων

Ο Γενικός Δείκτης τίμησε τη στήριξη των 889 μονάδων, από όπου φαίνεται να εκκινείται μια ανοδική προσπάθεια, τουλάχιστον έως τις 895 μονάδες, όπου θα εξαρτηθεί η διάθεση των αγοραστών να επαναφέρουν επιτέλους τον Δείκτη στην τροχιά για τις 911 μονάδες.

Οι όγκοι παραμένουν χαμηλοί προς το παρόν, με μόλις 7 εκατ. ευρώ συναλλακτικής δραστηριότητας, χωρίς σημαντικού μεγέθους πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών. Και παρόλο που καμία μετοχή δεν φαίνεται να έχει πρωταγωνιστήσει, αυτή της Πειραιώς είναι η πιο «ζωντανή» με το 1/6 των συναλλαγών να αφορούν σε αυτήν.

Σημαντικό ενδιαφέρον παρατηρείται για άλλη μια φορά στις μετοχές πληροφορικής, με εκείνη της Ίλυδας να υπεραποδίδει σημαντικά (+9,72%) και τις ΒΥΤΕ και Epsilon Net να ακολουθούν (3,08% και 2,70% αντίστοιχα). Ειδική μνεία και για την εξαιρετική Space (+1,83%) η οποία αφενός πάτησε το ψυχολογικό επίπεδο των 10 ευρώ, αφετέρου καταγράφει νέα πολυετή υψηλά επίπεδα, χωρίς να φαίνεται κάποιος λόγος να συνεχίσει ανοδικά.

Ο Δείκτης βαραίνει πρωτίστως λόγω της συμπεριφοράς της δεικτοβαρούς μετοχής της ΕΕΕ (-2,66%), η οποία μάλιστα βρίσκει τις πρώτες στηρίξεις στην περιοχή των 30,80-31,20 ευρώ. Και εξαιρώντας την απογοητευτική εικόνα της Jumbo, οι λοιπές του 25άρη παραμένουν ενδιαφέρουσες, ενώ και στο ταμπλό του 25άρη, τα πρόσημα είναι μικτά με 11 πτωτικές και 13 ανοδικές (αυτή του ΟΛΠ παραμένει αμετάβλητη).

Οι διακυμάνσεις είναι χαμηλές, με τον δείκτη να έχει καταγράψει 5 μονάδες (από -0,72% έως -0,15%), και τις μετοχές τις υψηλής κεφαλαιοποίησης να βρίσκονται στο ±2%. Το πτωτικό σημερινό χάσμα κλείνει καλώς, και θεωρείται εξάντλησης.

Επομένως, σημειώνουμε το σημερινό χαμηλό ως τελευταίο προπύργιο πριν τις 874 μονάδες, ενώ κατοχύρωση των 896 σε ωριαίο μπορεί να προσδώσει το ευκταίο momentum, συνοδεία του κλίματος στις διεθνείς αγορές, που πιθανόν θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα στον CPI (Δείκτη Τιμών Καταναλωτή) στις ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να δείξουν με ελαφρά μείωση 0,2% σε σχέση με το 4,5% του Ιουνίου.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.