7ος χρόνος, ημέρα 2100η
Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021

Amazon: Επενδύει 2,5 δισ. ευρώ σε data centers στην Ισπανία

Amazon: Επενδύει 2,5 δισ. ευρώ σε data centers στην Ισπανία
Shutterstockαμαζο

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Amazon σχεδιάζει να επενδύσει 2,5 δισ. ευρώ για να λειτουργήσει από τα μέσα του 2022 νέα data centers στην ισπανική περιφέρεια της Αραγονίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Amazon Web Services θα επενδύσει το ποσό αυτό σε διάστημα δέκα ετών.

Η επένδυση περιλαμβάνει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, την κατασκευή των data centers, τον εξοπλισμό εξοπλισμού και τα λειτουργικά έξοδα, όπως οι μισθοί των 1.300 υπαλλήλων που θα προσλάβει η εταιρεία.

Η Amazon Web Services έχει παρουσία στην Ισπανία από το 2012 και επεκτείνει τις υποδομές της για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των πελατών της στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Χθες άλλωστε έγινε γνωστό ότι ο κολοσσός του λιανεμπορίου θα προσθέσει 3.000 μόνιμες θέσεις εργασίας στην Ιταλία, φέρνοντας το εργατικό δυναμικό της στη χώρα σε περισσότερους από 12.500 υπαλλήλους.

Η Amazon θα επενδύσει 350 εκατομμύρια ευρώ σε τρία νέα κέντρα στη Λομβαρδία, την Εμίλια-Ρομάνα και το Πιεμόντε, που αναμένεται να ανοίξουν αυτό το φθινόπωρο, ενώ πρόσθεσε ότι θα ανοίξει δύο κέντρα διανομής στη Νοβάρα και το Cividate al Piano, καθώς και ένα κέντρο διαλογής στο Σπιλαμπέρτο.