Άλμα 2,5% για το αργό με το «βλέμμα» σε περαιτέρω μείωση παραγωγής

Άλμα 2,5% για το αργό με το «βλέμμα» σε περαιτέρω μείωση παραγωγής

Σημαντική ανάκαμψη πραγματοποίησαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι ο ΟΠΕΚ θα προχωρήσει σε μεγαλύτερες περικοπές παραγωγής αργού ενώ την ίδια ώρα φαίνεται να υποχωρούν οι ανησυχίες για την επίδραση της επιδημίας του νέου κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σειρά πτωτικών συνεδριάσεων, το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού WTI παραδόσεως Μαρτίου σήμερα είδε την αξία να ενισχύεται κατά 2,5% ή 1,23 δολάρια κλείνοντας στα 51,73.δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Ακόμα καλύτερη πορεία πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό Brent, που είδε το δικό του πλέον ενεργό συμβόλαιο Απριλίου να κερδίζει 1,78 δολάρια ή 3,3% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 55,79 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE του Λονδίνου. 

Στο μέτωπο του νέου κορονοϊου στην Κίνα, του COVID-19 όπως ονομάστηκε από τον ΠΟΥ, η επιδημία πνευμονίας προκαλεί η ασθένεια έχει στοιχίσει τη ζωή πλέον σε τουλάχιστον 1.100 ανθρώπους στην Κίνα, ωστόσο για δεύτερη διαδοχική ημέρα υποχώρησε ο αριθμός των νεκρών.

Από την πλευρά του ο ΟΠΕΚ «έκοψε» σήμερα την πρόβλεψη του για ημερήσια ζήτηση αργού το 2020 κατά 230.000 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα 990.00, υπολογίζοντας τις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια υγεία ο κορονοϊός, Πρόκειται για μία εξέλιξη που οι αναλυτές εκτιμούν ότι καθιστά πιο εύκολη την απόφαση του Οργανισμού για επιπλέον περικοπές της παραγωγής αργού, προκειμένου να περιοριστεί η προσφορά και να τονωθούν έτσι οι τιμές του.