Αισιοδοξία και ράλι ανόδου άνω του 4% στη Wall Street

Αισιοδοξία και ράλι ανόδου άνω του 4% στη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ, καθώς τα επίσημα στοιχεία δείχνουν μια σταθεροποίηση σε επίπεδο κρουσμάτων αλλά και θανάτων στη χώρα.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία για την Νέα Υόρκη που μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι αλλά και τα περισσότερα κρούσματα, έδειξαν ότι αρχίζουν και μειώνονται για πρώτη φορά. Ωστόσο βέβαια οι αναλυτές δεν μπορούν να είναι σίγουροι 100% ότι αποτελεί σημαντική τάση.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με το κλιμάκιο διαχείρισης κρίσης που έχει συστήσει, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες Κυριακή ότι οι συμπατριώτες του πρέπει να περιμένουν έναν «φρικτό» αριθμό νεκρών όταν σημειωθεί η κορύφωση της πανδημίας, αλλά από εκεί και πέρα η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Σε αυτό το κλίμα,  ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 5,02% ή 1.061 μονάδες και κινείται στις 22.114 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κερδίζει 4,66% % ή 342 μονάδες στις 7.715 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 4,75% ή 118 μονάδες και κινείται στις 2.606 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Dow Jones έχασε 2,7%, ο S&P 500 απώλεσε 2,1% και ο Nasdaq έχασε 1,7%.