Wall Street: Πτώση στον απόηχο των επιθέσεων στη Σαουδική Αραβία

Wall Street: Πτώση στον απόηχο των επιθέσεων στη Σαουδική Αραβία

Πτώση, μετά το οκταήμερο ανοδικό σερί, σημειώνουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επιθέσεις στις εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία δημιουργούν αναταραχή κι ανησυχία, ενώ εντείνονται οι φόβοι πως είναι θα επηρεάσουν τόσο την παγκόσμια παραγωγή όσο και την τιμή του πετρελαίου.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 93 μονάδων και βρίσκεται στις 27.126,22 μονάδες με πτώση 0,35%, ενώ πτωτικά κινείται κι ο δείκτης S&P 500 με απώλειες της τάξης του 0,33% που βρίσκεται στις 2.997,41 μονάδες. Παρόμοια είναι η εικόνα και στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος σημειώνει πτώση 0,40% στις 8.141,50 μονάδες.

Οι επιθέσεις που προκλήθηκαν από επιθέσεις με drone εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων οδήγησαν τη Σαουδική Αραβία στην απόφαση για περιορισμό κατά 50% της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου, ενώ με απόφαση της κυβέρνησης του κράτους της Μέσης Ανατολής θα γίνουν προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί τουλάχιστον το 1/3 της ημερήσιας παραγωγής, σύμφωνα με ανακοίνωση της κρατικής εταιρίας Saudi Aramco.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο twitter προσπάθησε να καθησυχάσει τους επενδυτές αναφέροντας πως θα γίνει χρήση των μεγάλων αποθεμάτων των ΗΠΑ ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες χωρίς περαιτέρω αύξηση του κόστους, ενώ παράλληλα εκφράζονται φόβοι πως η αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των επιθέσεων θα μπορούσαν να συμπαρασύρουν τους παγκόσμιους ρυθμούς ανάπτυξης, που ήδη δοκιμάζονται εξαιτίας των διεθνών εμπορικών συγκρούσεων.