Πού οφείλεται το ράλι στο Toncoin

Πού οφείλεται το ράλι στο Toncoin

Το Toncoin, είχε αναμφίβολα την τιμητική τον Απρίλιο καθώς σημείωσε νέο ρεκόρ στην τιμή διαπραγμάτευσής του, ξεπερνώντας το Cardano το οποίο εκθρόνισε δυναμικά από τη χρυσή δεκάδα του πίνακα κεφαλαιοποίησης των κρυπτονομισμάτων.

Όπως είχαμε γράψει στις 12 Απριλίου, η σταδιακή ενσωμάτωση νέων εφαρμογών στην ταχέως αναπτυσσόμενη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων (και όχι μόνο) ανακοινώνονται νέες λειτουργίες που θα αυξήσουν τη χρήση και πιθανώς τη ζήτηση για το Toncoin.

Στη σκηνή του συνεδρίου Token 2049 στο Ντουμπάι, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Tether και της Telegram ανακοίνωσαν από κοινού την Παρασκευή ότι το USDT - το μεγαλύτερο stablecoin στον κόσμο - θα κυκλοφορήσει στο The Open Network (TON) και σε ένα νέο ψηφιακό πορτοφόλι που θα παρέχεται από το Telegram.

«Η κυκλοφορία του USDT στο TON θα επιτρέψει την απρόσκοπτη μεταφορά αξίας παγκοσμίως σε μια απλή εμπειρία που μπορεί να ταιριάζει ακόμα και με το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα», δήλωσε ο CEO της Tether, Paolo Ardoino.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Telegram, η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με επίκεντρο το απόρρητο, διαθέτει επί του παρόντος περισσότερους από 900 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Η εφαρμογή σταδιακά υιοθετεί το δίκτυο TON - που αναπτύχθηκε αρχικά από το Telegram, προτού συνεχιστεί ανεξάρτητα - ενσωματώνοντας το Toncoin.

Αντίστοιχα η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων δίνει στους προγραμματιστές τη δυνατότητα δημιουργίας μίνι εφαρμογών και τώρα με τη δυνατότητα πληρωμών θα μπορέσουν να δημιουργηθούν νέες χρήσεις και εφαρμογές. Οι προγραμματιστές θα επωφεληθούν επίσης καθώς ξεκινούν το ηλεκτρονικό εμπόριο, την κατανάλωση συνδρομητικού περιεχομένου που διατίθεται με paywall, τα παιχνίδια και άλλες εφαρμογές. Η Telegram συνεχίζει επίσης την κυκλοφορία του ψηφιακού πορτοφολιού της που βασίζεται σε TON.

Το ψηφιακό πορτοφόλι της Telegram, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο μετά από χρόνια προβλημάτων με τις ρυθμιστικές αρχές, επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής να διαχειρίζονται τα κρυπτονομίσματά τους που βασίζονται σε TON και προσφέρει επιλογές ασφάλεια από θεματοφύλακα, αλλά και αυτοεπιμέλειας - χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Τους τελευταίους μήνες, το Toncoin σημειώνει νέα υψηλά, λόγω των ειδήσεων για την ενσωμάτωση του δικτύου από το Telegram και την πρωτοφανή επιτυχία του Notcoin, ενός παιχνιδιού βασισμένου στο Telegram που επιτρέπει στους παίκτες να συγκεντρώσουν ψηφιακά νομίσματα εντός του παιχνιδιού. Το Notcoin πρόκειται να κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο airdrop του μέχρι το τέλος του μήνα.

«Έχουμε δει την άνοδο των σούπερ εφαρμογών που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα εμπόδια», είπε ο Hyun από το Ντουμπάι, αναφερόμενος στο WeChat στην Κίνα, το Line στην Ιαπωνία και το KakaoTalk στη Νότια Κορέα. Η παγκόσμια απήχηση του Telegram και το κρυπτονόμισμα USDT καταργούν την ανάγκη για τοπικές ή περιφερειακές μεθόδους πληρωμών. Το Tether δίνει επίσης τη δυνατότητα στο Telegram να παρακάμψει τους περιορισμούς πληρωμών που επιβάλλονται από την Google και την Apple.