V. Putin: Οι ΗΠΑ γνώριζαν το σχέδιο πτήσης του ρωσικού μαχητικού

V. Putin: Οι ΗΠΑ γνώριζαν το σχέδιο πτήσης του ρωσικού μαχητικού

Σύμφωνα με το Skynews ο Vladimir Putin δήλωσε πως η Αμερική γνώριζε το σχέδιο πτήσης του ρωσικού μαχητικού το οποίο καταρρίφθηκε, όπως είπε, από τον σύμμαχο των ΗΠΑ, την Τουρκία.

Ο κ. Putin χαρακτήρισε ως «ανοησίες» τους ισχυρισμός της Τουρκίας ότι δεν θα είχαν καταρρίψει το μαχητικό αεροσκάφος, αν γνώριζαν ότι ήταν ρωσικό.

Οι δηλώσεις του V. Putin έγιναν κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξής του με τον Γάλλο ομόλογό του, Francois Hollande, στο Κρεμλίνο οπού οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας.

«Η Αμερική, η οποία ηγείται του διεθνούς συνασπισμού κατά του ΙΚ στον οποίο συμμετέχει και η Τουρκία, γνώριζε την ακριβή τοποθεσία των αεροσκαφών μας. Η Τουρκία μας χτύπησε σε ακριβώς αυτό το σημείο, την συγκεκριμένη στιγμή», δήλωσε ο V. Putin.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη ήταν εύκολα αναγνωρίσιμα και η Τουρκία προσπαθεί να δικαιολογήσει τις πράξεις της δηλώνοντας πως δεν τα αναγνώρισε.

«Τα αεροσκάφη μας έχουν ευδιάκριτα διακριτικά στοιχεία», δήλωσε ο V. Putin και συνέχισε τονίζοντας πως «αντί οι υπεύθυνοι να διασφαλίσουν ότι κάτι παρόμοιο δεν θα ξανασυμβεί, δίνουν αδιανόητες εξηγήσεις και δηλώνουν πως δεν υπάρχει λόγος να ζητήσουν συγγνώμη».