Τζανάκης: Έως και 2.500 νεκροί ως το τέλος του έτους

Τζανάκης: Έως και 2.500 νεκροί ως το τέλος του έτους

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς τα μοντέλα του καθηγητή πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη, δείχνουν έως και 2.500 νεκρούς από κορονοϊό με τα θύματα καθημερινά να κυμαίνονται από 75 έως 95. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ παρατηρείται επιπέδωση του αριθμού των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα και αναμένεται επιπέδωση στην καμπύλη των θανάτων και των διασωληνώσεων γύρω στις 20 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, όπως τόνισε τις επόμενες 10 με 15 ημέρες ο αριθμός των διασωληνωμένων θα είναι γύρω στους 740. «Ελπίζουμε να συγκρατηθούμε, να είναι αυτό το ‘’ταβάνι’’», τόνισε χαρακτηριστικά.ν 

Για την μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι ακόμη και εάν είναι δυνατότερη από την μετάλλαξη Δέλτα, για να επικρατήσει θα χρειαστούν δύο με τρεις μήνες. Εν αναμονή των στοιχείων για τη μετάλλαξη, ο καθηγητής ότι από εμπειρικού τύπου παρατηρήσεις εικάζεται ότι εκδηλώνεται με ήπια συμπτώματα και λίγο διαφορετικά και δεν θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερο  πρόβλημα από την Δέλτα, τουλάχιστον σε νοσηρότητα και θνησιμότητα.