Τον Ιανουάριο του 2016 ξεκινά η λειτουργία του Ελληνο-Ουγγρικού Οικονομικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα

Τον Ιανουάριο του 2016 ξεκινά η λειτουργία του Ελληνο-Ουγγρικού Οικονομικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα

Τον Ιανουάριο του 2016 θα αρχίσει τη λειτουργία του το Ελληνο-Ουγγρικό Οικονομικό Επιμελητήριο στην Αθήνα, το οποίο αναμένεται να στηρίξει και να προωθήσει τη σύσφιξη επιχειρηματικών συνεργασιών Ουγγαρίας και Κρήτης. Κατά το ίδιο διάστημα προγραμματίζεται επίσκεψη του εμπορικού ακολούθου της πρεσβείας της Ουγγαρίας στο επιμελητήριο Ηρακλείου με σκοπό να συζητηθούν διεξοδικά οι δράσεις που θ'' αναλάβουν οι δύο πλευρές για την ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας με αμοιβαίο όφελος.

Αυτά ανέφερε κατά την εθιμοτυπική επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρέσβης της Ουγγαρίας, Erik Haupt. Τον πρέσβη συνόδευε ο πρόξενος της Ουγγαρίας στην Κρήτη, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλη Αλιφιεράκη ο ούγγρος πρέσβης ενημερώθηκε για την οικονομία της Κρήτης, και για τα προϊόντα που κυρίως εξάγει ο νομός Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο κ. Haupt ήταν αρκετά ενημερωμένος για το κρητικό πρότυπο διατροφής και στη συζήτηση που αναπτύχθηκε για πιθανούς τρόπους περαιτέρω προβολής του στην Ουγγαρία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι καλύτεροι πρεσβευτές στην προκειμένη περίπτωση είναι οι 50.000 επισκέπτες τον χρόνο από την Ουγγαρία στην Κρήτη. Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη ενιαίου σήματος για τα Κρητικά προϊόντα, προκειμένου στο εξωτερικό να προβάλλεται η περιφέρεια που είναι αναγνωρίσιμη από τους εν δυνάμει καταναλωτές. Ο κ. Haupt ανέφερε ακόμη την ιστορία που ενώνει τις δύο χώρες και πώς αυτή θα μπορούσε να συνδεθεί με το εμπορικό σήμα των κρητικών προϊόντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ