Στον εισαγγελέα ο φάκελος Παπασταύρου

Στον εισαγγελέα ο φάκελος Παπασταύρου

Να πληρώσει ή να του ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα είναι πλέον οι επιλογές που έχει ο Στ. Παπασταύρου, πρώην σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, αφού η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά τον έλεγχο από το ΚΕΦΟΜΕΠ και τον καταλογισμό ποσού περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ έστειλαν το φάκελο στην Εισαγγελία της Αθήνας για την περαιτέρω ποινική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

Ο δικηγόρος προ ημέρων είχε καταγγείλει πως «στοχοποιείται για πολιτικούς λόγους και επιχειρείται η με κάθε τρόπο καταδίκη του με στοιχεία αγνώστου προέλευσης ή χωρίς καθόλου στοιχεία». Οι αρχές δεν αποδέχτηκαν τελικά τον ισχυρισμό του πως ο λογαριασμός των 5,4 εκατομμυρίων ευρώ ανήκει στον Σάμπι Μυωνή και ο ίδιος είναι απλώς διαχειριστής .

Τα επιχειρήματά του δεν έγιναν δεκτά παρότι προσκόμισε και όλες τις κινήσεις του λογαριασμού από τις οποίες προκύπτει πως ο ίδιος δεν έκανε  ποτέ κατάθεση ή ανάληψη από τον λογαριασμό, ο οποίος όταν έκλεισε τα χρήματα κατέληξαν, στον κ. Μυωνή.

Πλέον ο κ. Παπασταύρου  θα πρέπει να αποφασίσει , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αν θα πληρώσει το χρηματικό ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ που του έχει καταλογιστεί από τη φορολογική αρχή ή θα του ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Παπασταύρου

«Σήμερα, από δημοσιογραφικούς κύκλους (!) πληροφορήθηκα ότι τελικά μου επεβλήθηκε  πρόστιμο  τριών και πλέον εκατομμυρίων από τις φορολογικές αρχές.

Το αξιοπερίεργο έως και τραγικό είναι ότι ακόμη και σήμερα δεν μου έχει κοινοποιηθεί  ο κατά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, οριστικός καταλογισμός του προστίμου.

Έτσι, παρά τα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία από δημόσιες αρχές, που έχω προσκομίσει, όπως αυτά τα δημοσιοποίησα την προηγούμενη εβδομάδα και τα οποία αποδεικνύουν ότι δεν έχω καμία ιδιοκτησιακή σχέση με τον επίμαχο λογαριασμό, μου καταλογίζεται πρόστιμο,  με βάση  ένα αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης excel, που κατά πάσα πιθανότητα κατασκευάσθηκε μόλις στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 και το περιεχόμενο του οποίου είναι απολύτως ελεγχόμενο. Το excel δεν έχει  σφραγίδα, υπογραφή, την παραμικρή ένδειξη για τον εκδότη του, ούτε και κάποιο χαρακτηριστικό στοιχείο αυθεντικότητας και δεν μπορεί να σταθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε καμία δικονομική διαδικασία ή δικαστική διερεύνηση…

Εγώ τέτοιο ποσό ουδέποτε απέκτησα ούτε και  διαθέτω. Η  επιβολή του προστίμου αποτελεί απόπειρα ηθικής και επαγγελματικής μου εξόντωσης. Η οποία, όμως, θα καταπέσει στα δικαστήρια, αφού πρώτα θα έχω υποβληθεί σε πολύ μεγάλη δοκιμασία.

Άλλωστε, η προαναγγελία του καταλογισμού σε βάρος μου έγινε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό το προηγούμενο Σάββατο, πριν ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος. Όπως, εξάλλου, είχε προεξοφληθεί η ενοχή μου και σε προεκλογικό σποτ, την 10η Σεπτεμβρίου του 2015, κατά παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας. Σε ποιο κράτος δικαίου  ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει ονομαστικό καταλογισμό, προτού αυτός συμβεί; Να γιατί, η δίωξη μου και πολιτική και προμελετημένη είναι.

Κατηγορούμαι, λοιπόν, για ένα αλλοδαπό εταιρικό λογαριασμό που ανοίχθηκε το 2005 και ο οποίος δεν είναι δικός μου, ενώ οι κινήσεις σε αυτόν έγιναν αποκλειστικά από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, του οποίου είμαι φίλος και ήμουν δικηγόρος εδώ και δεκαετίες. Οι κινήσεις αφορούν χρήματά του από νόμιμες, αλλοδαπές και παγκοσμίως γνωστές επιχειρηματικές δραστηριότητές. Με τον λογαριασμό αυτόν δεν αναμειγνύεται  οιοσδήποτε ελληνικός λογαριασμός ή/ και συνδέεται οιαδήποτε ελληνική δραστηριότητα. Τελικώς, το υπόλοιπό του λογαριασμού αυτού μεταφέρθηκε ολόκληρο σε προσωπικό λογαριασμό του Σάμπυ Μιωνή, στο εξωτερικό, σε ανύποπτο χρόνο, το 2011. Όπως προκύπτει από την επίσημη κίνησή του, που κατατέθηκε στις φορολογικές Αρχές, στον λογαριασμό αυτόν δεν πραγματοποίησα οιαδήποτε ανάληψη ή μεταφορά. Ούτε έγινε από αυτόν ή/ και προς αυτόν οποιαδήποτε κίνηση προς όφελός μου.

Όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία των γαλλικών αρχών  και από το μετοχολόγιο της εταιρίας, εγώ είμαι «πληρεξούσιος» κι όχι ιδιοκτήτης του λογαριασμού αυτού.

Γι' αυτό άλλωστε, και ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, που διήρκεσε πάνω από  10 μήνες (και έληξε τον Ιούλιο του 2015), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν προέκυψαν  σε βάρος μου στοιχεία που να αποδεικνύουν «απόκρυψη» εισοδήματος. Και γι' αυτό, έκρινε ότι η υπόθεση έπρεπε να μπει στο αρχείο. Η υπόθεση, όμως, έμεινε ανοικτή, διότι ο δεύτερος ελεγκτής επιφυλάχθηκε τότε, ενώ δύο βδομάδες αργότερα αποσπάστηκε στο προσωπικό γραφείο του σημερινού αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών!

Αργότερα (τον Σεπτέμβριο του 2015), εμφανίστηκε ως δήθεν «νέο στοιχείο», το ως άνω αγνώστου προέλευσης και μηδενικής εγκυρότητας excel, στο οποίο εγώ εμφανίζομαι ως δήθεν «ιδιοκτήτης» του επίμαχου εταιρικού λογαριασμού κι όχι με την πραγματική μου ιδιότητα του, ως πληρεξούσιος. Το ανυπόστατο ως έγγραφο, excel χωρίς εκδότη, επιχειρεί να διαψεύσει  όλα τα επίσημα στοιχεία των γαλλικών αρχών καθώς και τα δημόσια έγγραφα!

Αυτό το νέο «στοιχείο» μου δόθηκε μόλις την 31 Δεκεμβρίου 2015 και είχα στη διάθεσή μου επτά ημέρες προκειμένου να το αντικρούσω.

Παράλληλα, ο σε βάρος μου  έλεγχος επεκτάθηκε και μου ζητήθηκε μέσα σε πέντε μέρες να αιτιολογήσω πάνω από 110 κινήσεις λογαριασμών, δικών μου και των γονιών μου, σε βάθος 13 ετών!

Πρόκειται για μεθοδευμένη σκευωρία σε βάρος μου. Και θα την καταρρίψω πλήρως, προσφεύγοντας στα δικαστήρια! Ελληνικά και Ευρωπαϊκά…

Από αυτή την ιστορία θα βγουν τελικά στιγματισμένοι όσοι προσπαθούν να με σπιλώσουν. Όχι μόνο διότι αυτό επιβάλλει η υποχρέωσή μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και την μνήμη του πατέρα μου. Αλλά, διότι η στοχοποιήση και η δίωξη πολιτικών αντιπάλων με κατασκευασμένα και ανυπόστατα «στοιχεία», κατά παράβαση των θεμελιωδών δικονομικών αρχών της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητας, είναι ανήθικο χτύπημα σε βάρος κάθε πολίτη, σε βάρος της ίδιας της δημοκρατίας και της ευνομίας.

Είναι προφανές ότι μαζί με το ψευδοηθικό πλεονέκτημα, έχουν χάσει και την ψυχραιμία τους, κατασκευάζοντας ενόχους. Αυτό που αδίστακτα κάνουν σε μένα, είναι έτοιμοι να το κάνουν σε βάρος κάθε αντιπάλου τους. Και δεν θα τους περάσει…».