Στο νοσοκομείο η Γιόκο Όνο

Στο νοσοκομείο η Γιόκο Όνο

Η Γιόκο Ονο, η χήρα του Τζον Λένον, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην περιοχή της Νέας Υόρκης με σοβαρά συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Ελιοτ Μιντς.

Ο Μιντς διέψευσε δημοσιεύματα ότι η 83χρονη Ονο υπέστη εγκεφαλικό ή οξύ καρδιακό επεισόδιο και δήλωσε ότι η χήρα του πρώην Σκαθαριού πιθανόν να πάρει πολύ σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η Όνο είχε τηλεφωνήσει στον γιατρό της, ο οποίος είπε ότι τα συμπτώματα που παρουσίαζε η ασθενής έμοιαζαν με αυτά της γρίπης και της συνέστησε να πάει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Ο γιατρός είπε ότι πρόκειται για σοβαρό περιστατικό γρίπης, πρόσθεσε ο Μιντς ο οποίος δεν γνωρίζει αν η Όνο πήγε μόνη της εκεί ή διακομίσθηκε με ασθενοφόρο, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ABC News.

Η καλλιτεχνική καριέρα της Όνο διήρκεσε περισσότερο από πέντε δεκαετίες. Πέρυσι, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη τίμησε την προσφορά της οργανώνοντας την έκθεση "Yoko Ono: One Woman show, 1960-1971", με πρώιμα έργα της που δείχνουν πώς οι ιδέες της επηρέασαν την εξέλιξη της τέχνης στην πόλη στη δεκαετία του 1960.

Η Όνο, εκτός από εικαστική καλλιτέχνις, είναι μουσικός και κινηματογραφίστρια. Είχε χαρακτηριστεί κάποτε από τον Λένον ως "η πιο διάσημη άγνωστη καλλιτέχνις του κόσμου, που όλοι ξέρουν το όνομά της αλλά κανείς δεν ξέρει τι κάνει".

Η Γιαπωνέζα Όνο και ο Τζον Λένον γνωρίστηκαν το 1966, παντρεύτηκαν στις 20 Μαρτίου του 1969 και ο γιος τους, Σον Λένον γεννήθηκε το 1975. Το πρώην Σκαθάρι δολοφονήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, έξω από τη Ντακότα, την πολυκατοικία όπου διέμενε ακριβώς δυτικά του Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ