Στις παραλίες οι Αθηναίοι με σύμμαχo τον καλό καιρό

Στις παραλίες οι Αθηναίοι με σύμμαχo τον καλό καιρό

Στις παραλίες συρρέουν σήμερα οι Αθηναίοι με σύμμαχο τον καλό καιρό. Αντιστρόφως ανάλογη η σημερινή ημέρα σε σχέση με τη χθεσινή για κατοίκους της Αττικής οι οποίοι από τους εμπορικούς δρόμους που κατέκλυσαν χτες, βρέθηκαν σήμερα σε παραλίες και πάρκα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από πολλές οικογένειες και παρέες νέων που έχουν συρρεύσει για να καθίσουν δίπλα στη θάλασσα και να «ξεσκάσουν». Αναμφίβολα ο καλός ανοιξιάτικος καιρός βοήθησε για ακόμα μια Κυριακή έτσι ώστε μικροί και μεγάλοι να βγουν από το σπίτι και να απολαύσουν την λιακάδα. Φυσικά η αναστολή ισχύος της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων που ισχύει τα Σαββατοκύριακα, ενισχύει τις αποδράσεις στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής. 

Αξίζει να επισημανθεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι πολίτες τηρούν τα μέτρα, κρατώντας τις αποστάσεις από τους διπλανούς τους. Εντούτοις, σε ορισμένες περιπτώσεις μέσα στις παρέες, πολλοί δε φορούν μάσκα. 

Υπενθυμίζεται πως εχτές αρκετοί ήταν οι καταναλωτές που βρέθηκαν το πρωί και το μεσημέρι του Σαββάτου στον πεζόδρομο της Ερμού στο κέντρο της πρωτεύουσας, εκμεταλλευόμενοι το πρώτο σαββατοκύριακο που είναι ανοιχτά για το κοινό τα εμπορικά καταστήματα, χωρίς ωστόσο να λείψουν και φαινόμενα συνωστισμού, με την πλειοψηφία των πολιτών να τηρεί τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.