Στις 22 Δεκεμβρίου στους εισαγγελείς ο Στ. Ψυχάρης

Στις 22 Δεκεμβρίου στους εισαγγελείς ο Στ. Ψυχάρης

Για τις 22 Δεκεμβρίου ανανεώθηκε το ραντεβού των οικονομικών εισαγγελέων με τον εκδότη του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας για τα δάνεια των ΜΜΕ.  

Ο κ. Ψυχάρης είχε κληθεί  με την ιδιότητα του ύποπτου για τη διάπραξη του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για την οποία ελέγχονται ως φυσικοί αυτουργοί, στελέχη των τραπεζών, που ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τα επίμαχα δάνεια. Τα δάνεια του ΔΟΛ αλλά και άλλων επιχειρήσεων ενδιαφέροντος του εκδότη, ανέρχονται στα περίπου 198 εκατομμύρια.

Η έρευνα διενεργείται υπό την εποπτεία του οικονομικού εισαγγελέα Παν. Αθανασίου από τον εισαγγελέα Γαληνό Μπρη από τον οποίο έχουν κληθεί  ως ύποπτοι περίπου 60 στελέχη των τραπεζών που χορήγησαν τα ελεγχόμενα δάνεια με την έρευνα να εστιάζεται στη χορήγηση δανείων από το 2006 και εντεύθεν, προκειμένου να διερευνηθεί βάσει ποιων εγγυήσεων δόθηκαν τα δάνεια αυτά και πού τελικά κατέληξαν.

Υπενθυμίζεται, ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για τα δάνεια των συστημικών τραπεζών προς ιδιοκτήτες ΜΜΕ.