Σταλινική η εκδίωξή μου, αναφέρει στέλεχος των Γάλλων "Ρεπουμπλικάνων"

Σταλινική η εκδίωξή μου, αναφέρει στέλεχος των Γάλλων "Ρεπουμπλικάνων"

Το κόμμα της γαλλικής δεξιάς "Les Republicains" θα αποκτήσει νέα διεύθυνση τον Ιανουάριο από την οποία θα αποκλεισθεί η Ναταλί Κουσιουσκό-Μοριζέ, δεύτερη στην ιεραρχία του κόμματος, η οποία τις τελευταίες ημέρες εμφανίσθηκε ανοικτά επικριτική απέναντι στον ηγέτη του Nikola Sarkozy.

Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση του εθνικού γραφείου του κόμματος, την επομένη του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών και της ισχυρής ανόδου της άκρας δεξιάς εις βάρος της παραδοσιακής δεξιάς.

Η γραμμή "ni,ni" (ούτε Σοσιαλιστικό Κόμμα Κόμμα, ούτε Εθνικό Μέτωπο), του Nikola Sarkozy επικρίθηκε σφοδρά, τόσο από τη Ναταλί Κουσιουσκό-Μοριζέ, όσο και από άλλα μέλη της ηγετικής ομάδας του κόμματος "Οι Ρεπουμπλικανοί".

"Εάν οι ψηφοφόροι είχαν ακολουθήσει τη γραμμή "ni,ni" οι υποψήφιοί μας θα είχαν ηττηθεί", δήλωσε χθες η Ναταλί Κουσιουσκό-Μοριζέ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών.

Η ίδια , αντιδρώντας στη σημερινή απόφαση, έκανε το εξής σχόλιο: "μία εκδίωξη τη στιγμή που ξεκινά μία συζήτηση, πηγάζει από μία παλιά σταλινική ιδέα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ