Σερβία: Ο πρωθυπουργός αποπέμπει τον υπ. Άμυνας λόγω σεξιστικών σχολίων

Σερβία: Ο πρωθυπουργός αποπέμπει τον υπ. Άμυνας λόγω σεξιστικών σχολίων

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε σήμερα την επικείμενη αποπομπή του υπουργού Άμυνας της χώρας Μπράτισλαβ Γκάσιτς, αφού ο τελευταίος προέβη σε σεξιστικά σχόλια σε βάρος μιας δημοσιογράφου, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Σερβίας (RTS).

«Ο Γκάσιτς δεν μπορεί να παραμείνει στην θέση του υπουργού Άμυνας» έπειτα από αυτές τις δηλώσεις, δήλωσε ο Βούτσιτς.

Ο υπουργός Άμυνας προκάλεσε σάλο χθες Κυριακή καθώς μίλησε προσβλητικά σε μια δημοσιογράφο που είχε πέσει στα γόνατα πλάι του προκειμένου να μην ενοχλεί τους συναδέλφους της εικονολήπτες, ενώ ο Γκάσιτς ετοιμαζόταν να μιλήσει στα τηλεοπτικά συνεργεία.

«Λατρεύω τις (γυναίκες) δημοσιογράφους που γονατίζουν τόσο εύκολα» τόνισε ο Γκάσιτς.

Ο υπουργός μάταια ζήτησε συγγνώμη σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε την Κυριακή το βράδυ.

«Δεν υπάρχουν επιχειρήματα που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν αυτό που έκανε ο Μπράτισλαβ Γκάσιτς» επισήμανε ο Βούσιτς, ο οποίος προσέθεσε ότι αυτές οι δηλώσεις αποτελούν «μια προσβολή για όλες τις γυναίκες στη Σερβία».

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι ο υπουργός θα αντικατασταθεί εντός των επόμενων ημερών.

Ο Μπράτισλαβ Γκάσιτς, ηλικίας 48 ετών, ένας επιχειρηματίας ελάχιστα γνωστός προτού αναλάβει το υπουργείο Άμυνας τον Απρίλιο του 2014, ήταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ