Σε κατάσταση "ύψιστου συναγερμού" η βόρεια Αγγλία

Σε κατάσταση "ύψιστου συναγερμού" η βόρεια Αγγλία

Πανικόβλητοι πολίτες προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν από τις πλημμύρες που πλήττουν εδώ και ημέρες τη βόρεια Αγγλία εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων. Εκατοντάδες στρατιώτες προσπαθούν να βοηθήσουν τους πολίτες να σωθούν από τις πλημμυρισμένες πόλεις. Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία κήρυξε σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού" τις πληγείσες περιοχές και κάλεσε όλους τους κατοίκους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους. Νωρίς το πρωϊ συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο για να εξετάσει την κατάσταση, ενώ κάποιες από τις πλημμυρισμένες πόλεις επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Ντέηβιντ Κάμερον και ο πρίγκηπας Κάρολος.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τη βόρεια Αγγλία έχουν προκαλέσει ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων λιρών. Η κατάσταση είναι δραματική, καθώς πολλές περιοχές παραμένουν εδώ και μέρες χωρίς ηλεκτρικό.

 

Στην κομητεία του Γιορκσάϊρ ένας κάτοικος του Τοντμόρντεν δήλωσε ότι τα πράγματα πηγαίνουν απ'' το κακό στο χειρότερο, καθώς συνεχίζει να βρέχει καταρρακτωδώς. Στην κομητεία του Λάνκασιρ και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Γουέϊλι μια κάτοικος δήλωσε ότι η καστάσταση είναι "τρομακτική" καθώς οι δρόμοι έχουν μετραπεί κυριολεκτικά σε ποτάμια και δεν υπάρχουν αρκετά σασκιά με άμμο, για να κατασκευαστούν πρόχειρα φράγματα. Οι άνθρωποι πραγματικά έχουν πανικοβληθεί.

Η ίδια περιοχή είχε πληγεί από πλημμύρες και στις αρχές Δεκεμβρίου και οι ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.