Ρωσία: Δεν υπάρχουν σχέδια επαναπατρισμού ρώσων τουριστών από την Τουρκία

Ρωσία: Δεν υπάρχουν σχέδια επαναπατρισμού ρώσων τουριστών από την Τουρκία

Το ρωσικό υπουργικό συμβούλιο δεν εξετάζει σχέδια επαναπατρισμού ρώσων τουριστών από την Τουρκία, σε συνέχεια της κατάρριψης ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από ένα τουρκικό καταδιωκτικό F-16, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Όλγα Γκόλοντετς.

«Όχι, δεν συζητάμε αυτό το θέμα», δήλωσε η Γκολοντετς στους δημοσιογράφους, έπειτα από ερώτηση αν η Μόσχα έχει αντίστοιχα σχέδια με εκείνα που αποφάσισε νωρίτερα αυτό το μήνα για τον επαναπατρισμό Ρώσων τουριστών από την Αίγυπτο, μετά τη συντριβή του ρωσικού επιβατηγού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα σήμερα, ο ρωσικός σύνδεσμος ταξιδιωτικών πρακτόρων ATOR ανακοίνωσε πως δεν έχει σχέδια επαναπατρισμού τουριστών από την Τουρκία, αλλά ακύρωσε τις πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων για τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Όπως τόνισε η ακύρωση ή η αλλαγή ταξιδιωτικών πακέτων με προορισμό την Τουρκία αφορά περίπου 6.000 ρώσους πολίτες, που είχαν ήδη κάνει κρατήσεις ή είχαν προπληρώσει τα πακέτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συνδέσμου, αυτή τη στιγμή 10.000 με 11.000 ρώσοι τουρίστες υπολογίζεται ότι βρίσκονται στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ