Πυρά από το πυροβολικό της Βορείου Κορέας σε παραμεθόριο νήσο, ανακοίνωσε η Σεούλ

Πυρά από το πυροβολικό της Βορείου Κορέας σε παραμεθόριο νήσο, ανακοίνωσε η Σεούλ

Η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε σήμερα βολές πυροβολικού, κατά πάσα πιθανότητα στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων κοντά σε νήσο παρακείμενη στη μεθόριο μεταξύ των δύο κρατών της Κορεατικής Χερσονήσου, οι σχέσεις των οποίων τελευταίως βρίσκονται ξανά σε κλίμα έντασης.

«Η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε βολές πυροβολικού» περί τις 07.20 τοπική ώρα (00.20, ώρα Ελλάδος) από συστοιχία που βρίσκεται στο Ακρωτήριο Τζανγκσανγκότ, στα νότια, πλησίον της διαφιλονικούμενης ζώνης ναυσιπλοΐας μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει σε ανακοινωθέν του το Νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμύνης, το οποίο υποθέτει πως τα πυρά εβλήθησαν στα πλαίσια «στρατιωτικής άσκησης».

Για προληπτικούς λόγους, η Νότιος Κορέα ζήτησε από τους κατοίκους της νήσου Μπαεγκεόνγκ, στη Κίτρινη Θάλασσα, να είναι προετοιμασμένοι σε ανάλογη περίπτωση να μεταβούν στα καταφύγια και μέσω κάθε είδους πλοίου να καταφύγουν στα πλησιέστερα λιμάνια, προστίθεται στο ανακοινωθέν.

Στο παρελθόν, η Βόρειος Κορέα είχε πραγματοποιήσει το 2010 βολές κατά της νήσου Γεονπγιόνγκ στην Κίτρινη Θάλασσα, στα σύνορά της με τη Νότιο Κορέα, από τις οποίες είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ