«Πολιτικό στριπτίζ» οι πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του Σύριζα

«Πολιτικό στριπτίζ» οι πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του Σύριζα

Για «πινελιές πολιτικού αποχρωματισμού μιας μεταλλαγμένης Αριστερός», κάνει λόγο ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, Αλέκος Καλύβης, σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών και διοικητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες «δεν είναι καθόλου τυχαίες».

Ο Σ. Πιτσιόρλας, αναφέρει ο κ. Καλύβης, «καλεί σε πανστρατιά απέναντι στον κρατισμό και σε πιο τολμηρό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ο Ν. Αθανασίου καλεί την Αριστερά να ζητήσει συγνώμη από τους Σημίτη-Γιαννίτση γιατί δεν τους επέτρεψε να προχωρήσουν από το 2001 στον σφαγιασμό των συντάξεων, ενώ ο Ν. Μανιός «περιπαίζει την ΝΔ, λέγοντάς της "τι σας ενοχλεί να ψηφίσετε μια δωδέκατη μείωση στις συντάξεις, αφού έχετε ψηφίσει τις προηγούμενες έντεκα μειώσεις"».

«Τα πιο πάνω, τα οποία εκφωνούνται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προχωρά στον μνημονιακό αντιασφαλιστικό της Αρμαγεδδώνα, αποτελούν πρόσθετες πινελιές πολιτικού αποχρωματισμού μιας μεταλλαγμένης Αριστεράς που με μια διαδικασία πολιτικού στριπτίζ απεκδύεται μιας-μιας όλων των θέσεών της, όχι μόνο στη σφαίρα της πολιτικής αλλά και της ιδεολογίας. Η μεταμελημένη Μαγδαληνή είναι διαθέσιμη», σημειώνει ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΛΑΕ.

«Το παζλ συμπληρώνεται με "έξωθεν" παρεμβάσεις από τη μια του Στ. Θεοδωράκη που καλεί σε άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και από την άλλη του Κ. Σημίτη που παροτρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει τον λαϊκισμό και να προσχωρήσει πλήρως στον νεοφιλελεύθερο εκσυγχρονισμό. Δημιουργείται, έτσι, βασίμως η αίσθηση ότι συγκροτείται μια νέα "κεντροαριστερή οικογένεια" μέσα από τα κοινωνικά συντρίμμια των μνημονίων» προσθέτει ο κ. Καλύβης και τονίζει:

«Όλα τα πιο πάνω συνιστούν πρόσθετους λόγους ώστε ο κόσμος της Αριστερές να απαλλαγεί από τις αυταπάτες και να βρεθεί ενωμένος στο δρόμο αγωνιζόμενος μαζί με όλον τον λαό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ