«Η Ελλάδα αξιοποιεί την πολιτική για το διάστημα ως ένα κομμάτι της ευρύτερης στρατηγικής της για τον ψηφιακό μετασχηματισμό» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με αφορμή τη διεξαγωγή του συνεδρίου COSPAR 2022.
Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια σχετικά με το Διάστημα, που φιλοξενείται για πρώτη φορά στη χώρα μας.
Το @COSPAR_2022, ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια σχετικά με το Διάστημα, φιλοξενείται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Η Ελλάδα αξιοποιεί την πολιτική για το διάστημα ως ένα κομμάτι της ευρύτερης στρατηγικής της για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. pic.twitter.com/sLf1UAekAj
— Kyriakos Pierrakakis (@Pierrakakis) July 18, 2022
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Υπουργός για τις διατάξεις και τις πρωτοβουλίες που περιέχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο κατατίθεται σήμερα προς συζήτηση.
Μιλώντας με παραδείγματα στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι με το νέο νομοσχέδιο έρχονται υπηρεσίες που θα απλουστεύσουν ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες στο δημόσιο και θα κάνουν τη ζωή των πολιτών πολύ πιο εύκολη.
