Ογδόντα δύο χιλιάδες δολάρια για ένα FIAT 500

Ογδόντα δύο χιλιάδες δολάρια για ένα FIAT 500

Ένα μικρό μαύρο αυτοκίνητο Fiat 500L που χρησιμοποιήθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο κατά τη διάρκεια της ιστορικής πρώτης επίσκεψής του στη Φιλαδέλφεια πέρυσι, πωλήθηκε σε δημοπρασία αργά χθες βράδυ αντί 82.000 δολαρίων, ποσό που θα δοθεί για φιλανθρωπικά έργα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Θρησκευτικοί αξιωματούχοι της πόλης αυτής στις βορειοανατολικές ΗΠΑ δήλωσαν ότι η πώληση αυτή ήταν το αποκορύφωμα μιας εορταστικής βραδιάς που άνοιξε την αυλαία της φετινής Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φιλαδέλφειας, της τοπικής έκθεσης αυτοκινήτου.

Δεκαεννέα πλειοδότες από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ συμμετείχαν στη δημοπρασία η οποία διήρκησε μόλις 11 λεπτά. Η ταυτότητα του νέου ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

"Τι υπέροχο πνεύμα γενναιοδωρίας είδαμε απόψε!", δήλωσε μετά την πώληση ο Τζον Μακ Αϊντάιρ, βοηθός επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής της Φιλαδέλφειας.

Τα έσοδα θα δοθούν σε φιλανθρωπικά έργα και ιδρύματα που διαχειρίζεται η αρχιεπισκοπή, ανέφεραν σε ανακοίνωση οι διοργανωτές της δημοπρασίας.

Αξιωματούχοι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας διευκρίνισαν ότι ο 79χρονος Ποντίφικας είχε πράγματι χρησιμοποιήσει δύο Fiat 500L κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Φιλαδέλφεια και ότι το αυτοκίνητο που πωλήθηκε ήταν ένα από αυτά. Το δεύτερο θα συνεχίσει να εκτίθεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φιλαδέλφειας που ανοίγει σήμερα τις πύλες της και θα διαρκέσει μια εβδομάδα.

Ο Ποντίφικας επέλεξε το μικρό Fiat για να εκφράσει την ανησυχία του για το περιβάλλον αλλά και να δείξει ότι πρέπει να υιοθετείται ένας λιτός τρόπος ζωής, μακριά από πολυτέλειες.

Η τιμή για ένα καινούργιο Fiat 500L αρχίζει από περίπου 19.000 δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας.

Το Fiat αυτό ήταν ένα από τα έξι αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αργεντίνου Πάπα στην Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια τον Σεπτέμβριο. Επίσης, ο Πάπας είχε χρησιμοποιήσει ένα λευκό τζιπ με ανοικτές πλευρές για να χαιρετά από κοντά τα παιδιά από τις περιοχές από τις οποίες περνούσε.

Χιλιάδες Αμερικανοί, πιστοί της Καθολικής Εκκλησίας ή και περίεργοι είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους των τριών πόλεων για να δουν τον Φραγκίσκο, οι οποίος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του μεταξύ άλλων μίλησε από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών και συνάντησε κρατούμενους και αστέγους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ