Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Εθνική συνεννόηση για σταθερότητα  στη χώρα

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Εθνική συνεννόηση για σταθερότητα στη χώρα

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να νομιμοποιήσουμε κοινοβουλευτικά άλλη μία πολιτική απάτη των κ. Τσίπρα και Καμμένου», ξεκαθάρισε ο βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 984» τονίζοντας παράλληλα ότι «μόνο η εθνική συνεννόηση μπορεί να διασφαλίσει την σταθερότητα της χώρας».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι αυτή η «πολιτική απάτη θα κοστίσει στους πολίτες ακόμη 3,5 έως 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν θα πανηγυρίσουμε μαζί με τον Υπουργό κ. Παπαδημητρίου για τα «αναπτυξιακά» δήθεν μέτρα που θα πάρουν μειώνοντας το αφορολόγητο στα 6000 ευρώ (12.500 ευρώ αφορολόγητο είχε υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας!) ούτε με την κα Αχτσιόγλου για τις συντάξεις που «δεν θα μειωθούν» (εξάλλου, ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί 13η, πρόσφατα ο κ. Σπίρτζης υποσχέθηκε και 14η…)».

Συμπλήρωσε πως «η λύση δεν είναι μόνο η Ελλάδα που πληρώνει. Η λύση για εμάς, είναι η Ελλάδα που παράγει. Αυτή θα είναι η δική μας στρατηγική, όταν κληθούμε να την εφαρμόσουμε». 

Σε ερώτηση για την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράξης ανέφερε: «Πρώτον, εμείς κρατάμε ψηλά την ευθύνη. Δεν έχουμε ούτε αυταπάτες ούτε είμαστε πολιτικοί απατεώνες. Καταθέτουμε την πρότασή μας ξεκάθαρα στους πολίτες, σε συνεργασία και σε διαρκή διαβούλευση μαζί τους, και για την πρόταση αυτή διεκδικούμε να ψηφιστούμε. Δείτε, για παράδειγμα, τα «κόκκινα» δάνεια: Εμείς δεν κραυγάζουμε για κοράκια και άλλα γλαφυρά, όπως έκανε ο κ.Τσίπρας το 2014 και τώρα έχει φτάσει να παραδίδει την ελληνική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ξένα funds. Ούτε κρυβόμαστε πίσω από την Κυβέρνηση για να την αφήσουμε να περάσει τις νεοφιλελεύθερες λύσεις, όπως κάνει η ΝΔ. Εμείς έχουμε καταθέσει μία ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη πρόταση για τη στήριξη των επιχειρηματιών, τη διατήρηση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αλλά και την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.

Δεύτερον, ο σεβασμός στη Δημοκρατία και στους θεσμούς, που τόσο βάναυσα έχουν καταπατηθεί τα τελευταία δύο χρόνια: στην ελευθεροτυπία, στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, στον κοινοβουλευτισμό, στο Σύνταγμα.

Τρίτον, η στήριξη της Ελλάδας που παράγει, που δημιουργεί. Έμπρακτα και συγκεκριμένα, όχι με συνθήματα και άναρθρες κραυγές. Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε τους πολίτες που παράγουν πλούτο γι'αυτή τη χώρα – πλούτο πάνω στον οποίο θα στηριχθεί μία ανταγωνιστική, εξωστρεφής οικονομία και ένα στέρεο κοινωνικό κράτος. Σχεδιάζουμε την Ελλάδα του 2030».

Σε ερώτηση για τη συγκρότηση εθνικής ενότητας ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι «έχει αποδειχθεί περίτρανα, πως κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα του δημοκρατικού φιλοευρωπαϊκού τόξου, έχει συλλογική ευθύνη για το παρόν και το μέλλον και οφείλουν να την επωμισθούν. Το ΠΑΣΟΚ το 2009 πήγε να αναλάβει την ευθύνη αυτή μόνο του, και κατέρρευσε υπό το βάρος της. Ακολούθησε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, της οποίας η θητεία διεκόπη βίαια από το λαϊκισμό και τα ψέματα του κ. Τσίπρα. Και τώρα, η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, ετοιμόρροπη λόγω του τεράστιου βάρους των ψεμάτων της, συντηρείται μόνο χάρη στην αγάπη των στελεχών της για την εξουσία και τις καρέκλες τους. Όταν τελειώσει και αυτό το επεισόδιο, ελπίζω να έχουν όλοι την πολιτική ωριμότητα για εθνική συνεννόηση. Οι πολίτες με την ψήφο τους θα επιβάλλουν την εθνική συνεννόηση και στρατηγική για τη χώρα. Μην συγχέουμε αυτό με το μοίρασμα καρεκλών, δεν έχει καμία σχέση».

«Θυμίζω», σημείωσε «ότι το 2020 έχουμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και αν δεν βρεθούν οι 180 ή οι 200 ψήφοι Βουλευτών, δεν μπορεί να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Αλλά, κυρίως, για να εξαντληθεί η τετραετία χρειάζεται ισχυρή πλειοψηφία και εθνική συνεννόηση. Άρα, αν οι πολίτες δώσουν αυτοδυναμία, θα δώσουν εντολή για μονοκομματική κυβέρνηση. Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, όποιος δώσει το δικαίωμα στο δεύτερο κόμμα να διαφύγει των ευθυνών του, θα έχει και την ευθύνη για την πορεία της χώρας».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ξεκαθάρισε ότι «ο στόχος είναι η εθνική συνεννόηση. Μόνο αυτή μπορεί να διασφαλίσει την σταθερότητα, αλλά και την προοπτική για την χώρα και για τους πολίτες», ενώ για τη διεξαγωγή Συνεδρίων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ εντός του 2017 σχολίασε: «Στην άκρη λοιπόν οι πολιτικοί τυχοδιωκτισμοί και οι υποκρισίες, στην άκρη και οι πολώσεις, για χάρη της προοπτικής της Παράταξης. Η ευθύνη μας είναι συλλογική, όμως οι πολίτες κρίνουν τον καθέναν μας ατομικά. Είχα πει στην ομιλία μου, πριν από την σύγκρουση χωρίς αιτία και χάριν των ΜΜΕ, ότι με τις συμπεριφορές τους κάποιοι θα οδηγήσουν σε συνέδριο ΠΑΣΟΚ».

Σημείωσε ότι «τις θέσεις του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Ξεκαλάκη τις γνωρίζετε από τις ομιλίες τους! Ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες, χαίρομαι αν τώρα άλλαξαν γνώμη», ενώ για το ενδεχόμενο νέων συνεργασιών ανέφερε πως «το κάλεσμα είναι συνεχές και καθημερινό. Το 80% των στελεχών που συμμετέχουν σε προοδευτικές και κεντροαριστερές κινήσεις, κόμματα, κλπ είναι ΠΑΣΟΚ. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εικοσαετή παρουσία στα δρώμενα. Όσον αφορά το Ποτάμι, αφού συμφώνησε στις πολιτικές αρχές από το καλοκαίρι του 2016 και η μόνη διαφωνία είναι ποιος θα είναι αρχηγός, ας πούμε καθαρά την αλήθεια: Αν το Ποτάμι αποδεχτεί να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια και τις πολιτικές που έχουμε συμφωνήσει, ας προχωρήσουμε σε άμεση εκλογή αρχηγού από τη βάση».