Οbama: Δεν υπάρχει ένδειξη για τρομοκρατική επίθεση τη Μέρα των Ευχαριστιών

Οbama: Δεν υπάρχει ένδειξη για τρομοκρατική επίθεση τη Μέρα των Ευχαριστιών

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα καθησύχασε σήμερα τους Αμερικανούς, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα είναι ασφαλής ενόψει του εορταστικού τριημέρου της Ημέρας των Ευχαριστιών. Ο Ομπάμα τόνισε πως χρειάζεται επαγρύπνηση, πάντως δεν υπάρχουν «αξιόπιστες πληροφορίες» από τις μυστικές υπηρεσίες περί σχεδίων για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στο αμερικανό έδαφος.

«Λαμβάνουμε κάθε πιθανό μέτρο για να κρατήσουμε ασφαλή την πατρίδα μας», είπε ο Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, πλαισιωμένος από κορυφαίους συμβούλους του σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και εθνικής ασφαλείας.

«Δεν είμαστε ενήμεροι για καμιά συγκεκριμένη και αξιόπιστη πληροφορία που να υποδεικνύει σχέδιο (επίθεσης τρομοκρατών) στην πατρίδα», επέμεινε.

Ο Ομπάμα συναντήθηκε νωρίτερα με τους συμβούλους του και ενημερώθηκε σχετικά με τις εξελίξεις μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, όπως εξήγησε. Τόνισε πως είναι «κατανοητό» το γεγονός πως οι Αμερικανοί ανησυχούν για την τρομοκρατία ενόψει και του εορταστικού τριημέρου, αλλά τους κάλεσε να ταξιδέψουν και να γιορτάσουν όπως προγραμμάτιζαν την Ημέρα των Ευχαριστιών (από την 26η Νοεμβρίου) αφού, όπως διαβεβαίωσε, τα στελέχη των υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας «κάνουν υπερωρίες». Ακόμη, τόνισε πως το κοινό στις ΗΠΑ θα ενημερωθεί εάν υπάρξει κάποια απειλή.

Ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτος έχουν «εξαλείψει» ηγέτες-κλειδιά των τζιχαντιστών και προκαλούν προβλήματα στις γραμμές ανεφοδιασμού τους. Ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε πως «εντείνουμε την πίεση» στο ΙΚ «όπου κι αν βρίσκεται, και δεν θα την μειώσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ